Zonnecel van spinazie gemaakt

AMSTERDAM – Amerikaanse wetenschappers hebben een zonnecel weten te maken van spinazie. Hiermee proberen de onderzoekers de onderdelen van de bladeren die de fotosynthese regelen te gebruiken.

Zonnepanelen gemaakt van spinazieDit meldt de Amerikaanse universiteit Vanderbilt. De onderzoekers hebben een bepaald eiwit weten te isoleren dat licht omzet in energie met een efficiëntie van bijna 100 procent. Dit wordt dan gecombineerd met silicium dat gebruikt wordt voor zonnepanelen.

Eerder probeerde de onderzoekers al de proteïne van de spinazie, PS1 genoemd, op diverse soorten metaal uit, maar dit zorgde voor significant minder resultaat.

Binnen 3 jaar volwassen zonnecellen

“Als we met het huidige project zo doorgaan hebben we binnen 3 jaar volwassen zonnecellen”. Verklaart David Cliffel, hoogleraar chemie.  

Groot voordeel van deze hybride zonnecellen is dat het gemaakt kan worden van goedkoop en massaal beschikbaar materiaal. Veel metalen die voor sommige zonnepanelen worden gebruikt zijn juist erg zeldzaam.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Washington & Jefferson College

4 gedachten over “Zonnecel van spinazie gemaakt

  • 16 oktober 2018 om 12:14
    Permalink

    保濕舒緩的曬後修護露能修復今日的曝曬並預防明日的明顯損傷。無油配方。

  • 20 oktober 2018 om 23:10
    Permalink

    【泳裝穿搭】我要穿起來又瘦又美又upup♥♥挑選正確的比基尼教學 @ B2B崔咪TRAMY :: 痞客邦 :: 穿對BINIKI讓你上天堂,穿錯BINIKI讓你沒票房XD 今天這篇真的非常養眼xddd 重點不是我啦, 是人家的好姊妹model拐拐大正妹也和我一起拍了新的泳裝, 上次教大家泳裝瘦身之後, 才發現很

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!