Zonnevliegtuig landt in Dayton op weg naar New York

UTRECHT – Zonnevliegtuig Solar Impulse 2 heeft opnieuw een Amerikaanse etappe afgelegd van Tulsa in Oklahoma naar Dayton in Ohio.

Piloot André Borschberg deed zo’n 16,5 uur over de vlucht. Met een snelheid van gemiddeld 48 kilometer deed Solar Impulse 2 er weliswaar langer over dan een gemiddelde auto.

Het was de twaalfde etappe voor het zonnevliegtuig sinds de start van de reis om de wereld vorig jaar in Abu Dhabi. Uiteindelijke doel is om naar New York te komen, de Atlantische Oceaan over te vliegen en weer terug te reizen naar Abu Dhabi. 

Thuisbasis gebroeders Wright

Voor piloten Borschberg en Bertrand Piccard heeft Dayton nog een historische waarde. Het was de thuisbasis van de gebroeders Wright die succesvol de eerste vliegmachine hadden ontwikkeld.

Solar Impulse 2 moet in etappes van Californië naar New York vliegen door de weersomstandigheden. Elk klimaat in elke regio van de Verenigde Staten levert specifieke problemen op voor het vliegtuig. Door opknippen van de reis wordt het makkelijker om om te gaan met deze problemen.  

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!