Zonnevliegtuig Solar Impulse 2 gaat deze maand niet meer de lucht in

AMSTERDAM – Zonnevliegtuig Solar Impulse 2 gaat deze maand niet meer de lucht in. De batterijen van het vliegtuig zijn oververhit geraakt tijdens de laatste tocht en het vliegtuig moet reparaties ondergaan.

Dit meldt het team achter de wereldtocht die het vliegtuig probeert af te leggen. Pas begin augustus wordt er een poging gedaan om van Hawaï naar Phoenix op het Amerikaanse vasteland te reizen.

De problemen ontstonden tijdens het opstijgen van het Japanse Nagoya naar Hawaï. De batterijen werden te warm door isolatie. Het team kon de temperatuur van de batterijen niet verlagen tijdens de reis omdat ze constant gebruikt worden.

De beschadiging aan sommige delen van de batterijen is niet zomaar te repareren. Daarom zijn vervangingsonderdelen nodig. Het duurt enkele weken voordat de onderdelen er zijn en kunnen worden geïnstalleerd. Verder wordt ook gekeken door het team om het klimaat in het vliegtuig te verbeteren voor langere vluchten.

Solar Impulse 2 landde begin deze maand na een vlucht van 5 dagen in Hawaï nadat het was opgestegen vanuit het Japanse Nagoya. Tijdens een eerdere poging om deze etappe af te leggen, kwam het vliegtuig ook al in de problemen. Uiteindelijk moest een noodlanding worden gemaakt in Japan, waarbij ook nog eens bleek dat er schade was ontstaan aan het vliegtuig .

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!