2 windparken helpen Siemens Nederland aan record

AMSTERDAM – Door het binnenhalen van de windturbineorders voor Windpark Gemini, boven de kust van Schiermonnikoog, en Windpark Westermeerwind bij de Noordoostpolder heeft Siemens Nederland een record orderontvangst van 2,9 miljard euro.

Offshore windturbines in DenemarkenDit meldt het concern woensdag.

Eerder dit jaar kwam de financiering voor windpark Gemini, vermogen van 600 MW, rond. Het is 1 van de grootste opdrachten voor offshore wind ter wereld en Siemens is mede-eigenaar en levert de windmolens.

Voor windpark Westermeerwind, vermogen van 144 MW, gaat Siemens de turbines leveren, het park bouwen en 15 jaar het onderhoud doen.

Gezondheidssector

Ook in andere sectoren waar het concern actief is, zoals de gezondheidssector, wist Siemens belangrijke opdrachten binnen te halen.

“Afgelopen boekjaar heeft Siemens over de volle breedte van onze activiteiten meer orders ontvangen dan we hadden verwacht”, aldus bestuursvoorzitter Ab van der Touw van Siemens Nederland.

In het gebroken boekjaar dat liep tot eind september maakte Siemens een omzet van 969 miljoen euro, iets lager dan een jaar eerder. De nettowinst vervijfvoudigde naar 81 miljoen euro.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!