320 miljoen voor windpark Westermeerwind in Noordoostpolder

AMSTERDAM – Er is 320 miljoen financiering vrijgekomen voor de bouw van windpark Westermeerwind in de Noordoostpolder waar 48 windturbines worden gebouwd.

Een visualisatie van windmolens van windpark Westermeerwind
©: Windpark Westermeerwind

Dit melden de initiatiefnemers vrijdag.

De 320 miljoen wordt geleend door de consortium van banken onder leiding van ING en Rabobank. Daarnaast zijn ook de ASN Bank en Triodos Bank betrokken en garandeert de Deense exportkredietmaatschappij EKF een deel van de financiering.

In totaal wordt er 400 miljoen euro in het park geïnvesteerd. De bouw van het project begint direct na de zomervakantie en eind 2015 zal ook de eerste windstroom geleverd worden.

500 gigawattuur aan windstroom

Het gehele windpark van 48 molens wordt opgeleverd in maart 2016. Het park produceert dan 500 gigawattuur aan groene stroom, genoeg voor 160.000 huishoudens.

Na de oplevering wordt het windpark nog minimaal vijftien jaar lang door Siemens onderhouden, dat ook de bouw doet.

Enkele Nederlandse bedrijven zijn ook betrokken bij het project. Ballast Nedam en Mammoet plaatsen als onderaannemer de funderingen voor de windmolens. VSMC doet de bekabeling voor het transformatorstation.

150 extra banen door windpark

‘’Het Westermeerwind project levert  tijdens de bouwfase zo’n 150 extra banen in de regio op en daarna gedurende 15 jaar werkgelegenheid voor zo’n 30 technici en andere vaklieden”, aldus Bernard Fortuyn, lid van de Raad van Bestuur van Siemens Nederland.

Windpark Westermeerwind is onderdeel van Windpark Noordoostpolder waar 3 windparken onder vallen met in totaal 86 windmolens. Ook NOP Agrowind (195 megawatt) en RWE Essent (30 megawatt) bouwen een windpark in het gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!