Onderhandelaar Windpark Meeden: Voldoende draagvlak bij omwonenden

UTRECHT – Er is voldoende draagvlak voor om vervolggesprekken te voeren over windmolens bij het Groningse Meeden.

Dit concludeert gebiedscoördinator Emme Groot nadat hij met 20 betrokken partijen sprak in de omgeving van Veenwolde, Menterwold en Oldambt.

Hij inventariseert of omwonenden willen meedenken hoe de windmolens in het gebied geplaatst moeten worden en wat voor financiële compensatie daarvoor moet komen.

Tegenstanders, die niet met Groot in gesprek wilden, wilden niet praten met de gebiedscoördinator. “Een aantal hebben te kennen gegeven eigenlijk niet met mij te willen spreken”, aldus Groot tegenover RTV Noord.

Eenheid in de regio

Groot, aangesteld door Den Haag, ziet ook dat de sfeer grimmig wordt in de regio, maar denkt dat mogelijk is om de eenheid te herstellen.

Dorpenbeheerteam Ommelandercompagnie, een soort dorpsbelang voor de regio en fel tegenstander van windmolens, zegt dat de gebiedscoördinator de bevolking woorden in de mond legt.

“Wij hebben een gesprek categorisch afgewezen tenzij alternatieven bespreekbaar zouden zijn. Groot wilde echter uitsluitend over het vergroten van draagvlak praten”, aldus de actiegroep.

Lees meer over windenergie bij Meeden in het dossier 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!