800 omwonenden Houtense windmolens eisen schadevergoeding van 50.000 euro

AMSTERDAM – Ongeveer 800 omwonenden van het kleine windpark eisen per huishouden 50.000 euro van windparkexploitant Eneco.

Windmolens in Zuid-Holland op de Maasvlakte vlakbij RotterdamVolgens de inwoners zijn hun huizen minder waard geworden door het plaatsen van 3 windturbines, zo meldt RTV Utrecht. Protestgroep Stichting Gigawiek zet opnieuw de stap naar de rechter.  

Stichting Gigawiek kwam eerder al in het nieuws toen het naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens stapte om de 3 windturbines in Houten te laten verwijderen. Volgens de actievoerders. Volgens Gigawiek is er sprake van huisvredebreuk door de windmolens.

Compensatie waardedaling woning 

Deze keer zegt de stichting zich te beroepen op een uitspraak van de Hoge Raad. Die zou hebben geoordeeld dat huiseigenaren binnen een straal van 1 kilometer van een windmolen moeten worden gecompenseerd voor de waardedaling van hun woning.

De windturbines in Houten kwamen eerder nog in het nieuws toen door dagbladen meldden dat windturbines slecht voor de gezondheid waren. Dit zou blijken uit onderzoek van een Utrechtse wetenschapper. 

Bij navraag van de Groene Courant bleek dat het onderzoek in werkelijkheid een stage-opdracht was van een Utrechtse studente die stage liep bij het advocatenbureau dat Stichting Gigawiek bijstaat.

Foto copyright: F.Eveleens

 

8 gedachten over “800 omwonenden Houtense windmolens eisen schadevergoeding van 50.000 euro

 • 16 oktober 2018 om 18:35
  Permalink

  不需要照鏡子補妝,一系列絕不失手的美麗唇筆可以混搭、疊擦。

 • 17 oktober 2018 om 02:39
  Permalink

  「莎莎婦女銀袋日」名貴獎品得獎名單 Marie Claire (HK) Edition 「莎莎婦女銀袋日」名貴獎品得獎名單如下: 1) 獲得「莎莎婦女銀袋日」玫瑰金色水晶手表乙隻 如下: SIN HIU WA

 • 17 oktober 2018 om 19:30
  Permalink

  倩碧全效眼霜,可解決眼部四周肌膚困擾,並持續強化眼部膠原蛋白,維持彈性及光滑明亮。配方通過眼科醫生測試

 • 19 oktober 2018 om 14:29
  Permalink

  [保養] 睡不好依然能夠容光煥發。我的急救面膜 ♡♡ @ ❤ Bonjour.Amanda 愛曼達購物。旅遊日誌♫ :: 痞客邦 :: [保養] 睡不好依然能夠容光煥發。我的急救面膜 ♡♡ @ ❤ Bonjour.Amanda 愛曼達購物。旅遊日誌♫ :: 痞客邦 ::

 • 21 oktober 2018 om 20:39
  Permalink

  激光無創熱作用模式精準作用於陰道粘膜層、肌層,使陰道組織發生新生改變,修復由於順產而引起的損傷,解決一系列產後女性生殖系統常見問題。私密緊緻作用原理:刺激陰道粘膜固有層、粘膜肌層,使其膠原纖維、彈性纖維大量增生重塑;彈性纖維網修復,陰道收緊 SUI作用原理:恢復盆底正常解剖位置 陰道彈性纖維網得以修復,恢復到正常解剖位置避免了擠壓,牽拉尿道,使尿道角度恢復正常 盆底血供豐富,間接的使尿道括約肌得以修復進而停止漏尿或症狀減輕 私密敏感、潤滑作用原理:CO2微脈管作用,使血管重建、促進血液循環 血管活性腸肽(VIP)和神經肽Y(NPY) 表達增加,敏感度增加 血流量增加,陰道上皮細胞功能增加、陰道粘膜自分泌功能增強,潤滑度增加

 • 27 oktober 2018 om 20:19
  Permalink

  辣木身体沐浴露The Body Shop® 从 The Body Shop 购买 辣木沐浴露 : 当您在使用这款不含碱性的沐浴露时,揉出的泡沫会让您沉浸在辣木籽油的清新花香之中。这款沐浴露非常适合柔和清洁包覆肌肤。

 • 24 november 2018 om 20:53
  Permalink

  Follow the action as it happened as Cesc Fabregas celebrated his first goal in a Chelsea shirt as Jose Mourinho’s men eased to victory in their pre-season friendly against Dutch side Vitesse Arnhem. Chelsea 3-1 Vitesse Arnhem MATCH REPORT: Cesc Fabregas scores his first Blues goal with 25-yard free-kick as Diego Costa and Petr Cech impress  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!