ABP investeert 700 miljoen euro in zonne- en windenergie

Pensioenfonds ABP heeft voor ruim 700 miljoen euro alle projecten gekocht uit het Dutch Infrastructure Fund (DIF) II en enkele projecten uit DIF III. Het gaat om 48 projecten in totaal. Bijvoorbeeld het DUO-gebouw in Groningen, de Montaigne school in Den Haag en de toegangsweg tot de haven van Rotterdam: het deel van de A15 tussen de Maasvlakte en Rotterdam Vaanplein. Er zijn ook projecten voor zonne- en windenergie in Frankrijk en Duitsland, ter waarde van ongeveer 125 miljoen euro.

Voorzitter Corien Wortmann–Kool: ‘Deze investering is op 3 verschillende manieren belangrijk voor ons duurzaam en verantwoord beleggingsbeleid. We investeren in infrastructuur in Nederland. Daarnaast breiden we onze beleggingen in zonne- en windenergie verder uit. En ten slotte dragen we met verschillende projecten bij aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (VN). Het vormt een mooi pakket dat voor een lange tijd een goed en stabiel rendement zal opleveren voor onze deelnemers.’

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen zijn in 2015 vastgesteld door de VN. Ze moeten een eind maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030. Bijna 6 op de 10 (57 procent) van de gekochte projecten dragen bij aan duurzame ontwikkelingsdoelen. Daarmee levert deze belegging een directe bijdrage aan de doelstelling van ABP om in 2020 de beleggingen in duurzame ontwikkeling te verdubbelen naar 58 miljard euro. Eind 2016 stond de teller op 41 miljard euro.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!