Advies Utrecht: ‘Plaats grotere lange stellingen windmolens’

AMSTERDAM – Utrecht moet plannen maken voor grotere en langere stellingen windmolens op de plekken waar deze goed in het landschap passen.

Een monteur zit op de top van een windturbineDit schrijft de ruimtelijk adviseur van de provincie Utrecht, Ingeborg Thoral in een adviesrapport.

Het huidige beleid van een windkaart voorziet in een beperkt aantal kleine locaties, waar draagvlak is voor de windmolens. Hierdoor zou er geen duidelijke samenhang ontstaan met de rest van het landschap.

Amsterdam-Rijnkanaal

Thoral noemy het Amsterdam-Rijnkanaal als voorbeeld van een erg geschikte locatie om  een lange rij windmolens te plaatsen.Bij het kanaal is er volgens haar plek voor windmolens tot 120 meter hoog.

Ook langs andere infrastructurele plekken, zoals de A2 naar Amsterdam en het spoort ernaast is plek voor stellingen windmolens, hoewel ze benadrukt dat dit altijd in overleg met de buurtprovincies moet.

Andere plekken voor windmolens zijn de A12 tussen Utrecht en Woerden en in de wetering in de Lopikerwaard, waar kleine windmolens geplaatst kunnen worden.

Zonneakkers

Thoral adviseert zonnepanelen eerst op gebouwen te plaatsen voordat wordt overgegaan tot het maken van “zonneakkers”. Er zou te weinig ruimte zijn in het Utrechtse landschap om al zonneparken te bouwen terwijl er nog ruime is op gebouwen.

Als er wel zonneparken worden gebouwd adviseert Thobal om ze te plaatsen in landschappen met opgaande bebouwing. In open gebieden zouden ze tot “verdichting” leiden en ze hebben volgens haar een industriële uitstraling.

Foto copyright: Windwärts Energie GmbH

4 gedachten over “Advies Utrecht: ‘Plaats grotere lange stellingen windmolens’

 • 14 oktober 2018 om 21:17
  Permalink

  除皺特點 純度高,效果好 見效迅速,無創無痛 安全精準,表情自然 唯一在臨床有20多年的注射材料,全球超過11000000人使用 適用範圍 魚尾紋、額頭紋、眉間紋、鼻紋和頸部皺紋都可以祛除; 最適合於早期的、不太明顯的皺紋 不須使用任何的鎮靜劑或局部麻醉劑,且Botox除皺治療後可立即繼續進行正常的活動。 Botox除皺可以利用午休時間約診即可,完全不影響工作的安排。BOTOX肉毒桿菌素是一種高度純化的蛋白質,經過注射之後,能夠使導致動態皺紋的肌肉得到放鬆,它能夠阻斷導致肌肉收縮的神經細胞,使面部線條變得平滑並防止新皺紋形成。全球銷量第一品牌 在中國唯一獲得SFDA、FDA批准用於醫療美容的肉毒桿菌素 唯一一個擁有40年安全記錄的肉毒桿菌素 在70個國家獲得批准使用 BOTOX肉毒杆菌素

 • 19 oktober 2018 om 20:19
  Permalink

  推薦好用的「前導」網友評鑑排行榜一覽 網友評鑑排行榜 網友用過推薦最好用的前導網友評鑑排行榜,這裡有網友們,最近六個月的美妝品排行榜,No.1~No.10名

 • 8 november 2018 om 12:12
  Permalink

  DOMINIC KING AT THE RICOH ARENA: Ruben Loftus-Cheek headed for home after the best night of his fledgling career beaming with pride and clutching a bottle of Man-of-Match champagne. England U21 3-0 Kazakhstan U21: Ruben Loftus-Cheek, Nathan Redmond and Chuba Akpom on target to make it two wins from two in Euro 2017 qualifying for Gareth Southgate’s side

 • 22 november 2018 om 10:23
  Permalink

  Rangers’ administrators have admitted liquidation is a possibility for the Ibrox club under new owners. Duff and Phelps have given a deadline of Wednesday for best and final bids. Rangers could yet be liquidated under new owners, admit administrators

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!