‘Afgewezen plan Windpark Wieringermeer snel te repareren’

AMSTERDAM – Het bestemmingsplan waarin Windpark Wieringermeer werd afgewezen door de Raad van State valt snel te repareren.

Windenergie in de polder van HaarlemmermeerDe gemeente zou tijdens de eerste procedure zijn vergeten een mededeling te doen dat er onderzoek werd gedaan naar de effecten van hoge windmolens op het radarstation De Kooy in Den Helder.

Dit meldt het Noordhollands Dagblad. Een woordvoerder van de provincie bevestigt dat de gemeente geen toestemming meer nodig heeft van de provincie.

De gemeente Haarlemmermeer ziet, net zoals Amsterdam, de kans schoon om de eigen windplannen weer op te brengen. Haarlemmermeer wil 11 tot 17 windmolens plaatsen in het zuiden van de polder.

‘Heel zorgwekkend’

Amsterdam stelde dit weekend voor dat de hoofdstad 250 megawatt aan windenergie gaat realiseren om het mogelijk afvallen van Windpark Wieringermeer te compenseren. “Dat nu de Raad van State bezwaar heeft tegen de bouw van windmolens op de enige plek waar het van de Provincie Noord-Holland wel mag, vind ik heel zorgwekkend”, benadrukte wethouder Maarten van Poelgeest.

Windpark Wieringermeer is van cruciaal belang voor de provincie om aan de afspraken met het Rijk te voldoen. In 2020 moet Noord-Holland 580 megawatt aan windenergie hebben, maar de provincie heeft nu 300 megawatt. Windpark Wieringermeer zou het verschil moeten goedmaken. 

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Jean-Michel BAUD

5 gedachten over “‘Afgewezen plan Windpark Wieringermeer snel te repareren’

 • 15 oktober 2018 om 01:59
  Permalink

  NEAUVIA,歐洲血統透明質酸,目前遍布於全世界56個國家,行政總部在瑞士,卻是源自於意大利的品牌。採用21世紀先進的技術,提取出前所未有的高純度透明質酸,迅速的在全球攻占市場,卓越的品質,領先的技術和平民的價位,已經逐漸的出現在大眾的視線裡,被越來越的人使用。NEAUVIA以系列分女性專用和男性專用,大中小分子以及唇部專用和私處專用,其中私處專用己經在國內一些比較大的整形機構普遍使用。素材提取無與倫比的純淨,運用嶄新PEG鏈結技術-更安全

 • 18 oktober 2018 om 06:01
  Permalink

  輕盈的眼霜能淡化眼部浮腫、暗沉與細紋外觀。

 • 20 oktober 2018 om 17:17
  Permalink

  Paula`s Choice 寶拉珍選 【面膜】修護保濕面膜 Skin Recovery Hydrating Treatment Mask的商品介紹 Paula`s Choice 寶拉珍選,面膜,修護保濕面膜 Skin Recovery Hydrating Treatment Mask

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!