Amerikaanse windsector tikt 50 GW aan

AMSTERDAM – Er zijn nu voor 50 gigawatt aan windturbines actief in de Verenigde Staten. Omgerekend is dit  het equivalent van 44 steenkoolcentrales en genoeg vermogen om 13 miljoen huishoudens van stroom te voorzien.

Windmolens in de VS die energie opwekken langs de kust Dit vertelt Denise Bode, voorzitter van de Amerikaanse brancheorganisatie voor windenergie, zo melden Amerikaanse media.

Bode roept verder op tot een verlenging van de PTC, het belastingvoordeel voor windstroom. Onlangs werd een verlenging al geaccepteerd in de begrotingscommissie van de Amerikaanse Senaat, maar de wet krijgt het nog moeilijk in het Huis van Afgevaardigden.

Daar hebben de republikeinen een meerderheid en zij hebben laten weten tegen een verlenging te zijn. De windenergiesector zou al volwassen genoeg zijn om op eigen benen te staan. 

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Vestas

3 gedachten over “Amerikaanse windsector tikt 50 GW aan

 • 18 oktober 2018 om 18:25
  Permalink

  LClove cosmetic美髮香油 依蘭花香催情護髮 – STYLE-TIPS.COM 女主角被一陣風吹起及肩的長髮,正好擦過男主角的身邊,此等電影般的浪漫情節雖然很少…

 • 21 oktober 2018 om 08:31
  Permalink

  ▌美食 ▌超適合聚餐的地表最強燒肉丼♥ 開丼私心推薦菜單!@台中大墩店 (文末贈獎) @ 潮流、美妝、消費 創造個人化風格的女性社群 PIXstyleMe ▌美食 ▌超適合聚餐的地表最強燒肉丼♥ 開丼私心推薦菜單!@台中大墩店 (文末贈獎)

 • 9 november 2018 om 13:57
  Permalink

  Robin van Persie has targeted the Manchester derby on April 12 for his return from injury. The Manchester United striker has missed the last five games after suffering ankle ligament damage. Man United striker Robin van Persie targets return from injury in time for derby clash with rivals City

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!