‘Beleid windmolens Noord-Holland helpt voor- noch tegenstanders’

AMSTERDAM – Het windmolenbeleid van de provincie Noord-Holland helpt noch lokale initiatieven noch tegenstanders van windmolens.

Modellen van windmolens
©: tsaiproject

Dit stelt de lokale fractie van GroenLinks in de provincie na de publicatie van een kaart van de provincie met potentiële gebieden voor windmolens.

Volgens de politieke partije trekt de provincie zich niks aan van lokale initiatieven die zijn opgestart in gebieden waar wel steun is voor windmolens.

Een voorbeeld hiervan zijn projecten in Diemen en de Haarlemmermeer. In Haarlemmermeer zijn plannen voor enkele windmolens en is er ook steun voor vanuit de bevolking.

Loze zoeklocaties

“Maar de provincie wil daar op formele en theoretische gronden niet aan”, zegt statenlid Titia van Leeuwen. “In plaats worden locaties aangegeven, waarvan bij voorbaat al vaststaat dat een NUON of een Schiphol daar tegen zal zijn. Er staan nogal wat zoeklocaties op de kaart die loos zijn.”

De provincie richt zich op het vervangen van kleine windmolens door krachtigere en ook grotere windmolens. Van Leeuwen haalt aan dat juist tegen de grotere windmolens veel weerstand is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!