Boskalis verwerft contract van ruim 100 miljoen voor offshore windpark Aberdeen

UTRECHT – Boskalis heeft een contract ter waarde van ruim 100 miljoen euro binnengehaald voor de ontwikkeling van een offshore windpark voor de kust van het Schotse Aberdeen.

De opdracht is afkomstig van Vattenfall.

Het project bestaat uit elf windturbines met een capaciteit van 92,4 MW. Het project wordt 3 kilometer voor de kust van Aberdeen gebouwd.

Het contract omvat alle offshore-activiteiten ten behoeve van het windmolenpark, met uitzondering van de levering van de windturbines.

VMBS

De werkzaamheden van Boskalis omvatten onder andere ontwerp, inkoop, fabricage, levering, transport en installatie van elf zogenoemde suction bucket jacket-funderingen en erosiebescherming; inkoop, levering, transport en installatie van 66kV stroom- en exportkabels door Boskalis-dochter VBMS; alsmede het verzorgen van het transport van de windturbines en het leveren van het installatieschip.

Lees ook: Eerste drijvende windpark ter wereld krijgt energie-opslag

Wat dit project uniek maakt, is het gebruik van suction bucket jacket-funderingen in samenhang met de grootte van de windturbines en het gebruik van 66kV elektriciteitskabels met een hoge capaciteit.

Het offshore project zal naar verwachting in september 2017 van start gaan.

Lees al het nieuws over windenergie in het dossier op de Windenergie Courant 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!