Bouw van Zuid-Hollands windpark Hellegatsplein begonnen

AMSTERDAM – De bouw van windpark Hellegatsplein van energieconcern Qurrent is van start gegaan. Op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee komen 4 windmolens die voor 10.000 huishoudens groene stroom produceren.

Het project wordt gebouwd in samenwerking met de gemeente Goeree-Overflakkee bij de kruising tussen de A29 en de N59.

“Het slaan van de eerste paal is een belangrijke mijlpaal voor Windpark Hellegatsplein, waarmee we duizenden huishoudens op Goeree-Overflakkee van windstroom kunnen voorzien”, aldus Richard Klatten, directeur van Qurrent.

“Lokale opwekking heeft de toekomst en de deelnemers aan dit project leveren een zeer tastbare bijdrage aan de vergroening van de energieproductie.”

Lijnopstelling langs de A29

Qurrent kocht de aandelen voor het windpark in mei vorig jaar. De windmolens worden in een lijnopstelling langs de A29 geplaatst, ter hoogte van een recreatiestrand.

In het voorjaar worden de funderingen, kraanplaatsen en kabels voor het windpark aangelegd. Het aangrenzende recreatiegebied is dan grotendeels niet toegankelijk om de eerste bouwwerkzaamheden doorgang te laten vinden. Tijdens het zomerseizoen (juli en augustus 2015) zijn er geen werkzaamheden en is het recreatiegebied gewoon bereikbaar.

Vanaf eind september worden de windturbines geplaatst en als alles volgens planning verloopt, zijn de werkzaamheden in december 2015 voltooid. Het windpark zal bestaan uit vier windturbines van het type Alstom Eco 110 van 3 megawatt en zal jaarlijks ongeveer 36.000.000 kWh produceren.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!