Brandbrief Noord-Hollandse gemeenten om windmolens

AMSTERDAM – Wethouders van vijf gemeenten in Noord-Holland zullen komende maandag een brandbrief bij het provinciebestuur indienen, waarin zij om toestemming vragen om toch windmolens te mogen plaatsen.

Windmolens in het landscha

Het gaat om gemeenten Amsterdam, Diemen, Zaanstad, Velsen en Haarlemmermeer. Zij willen samen zo’n 200 megawatt aan windenergie plaatsen.

Het initiatief komt van GroenLinks. De partij stelt dat door windmolens toe te staan in gebieden waar niemand er last van heeft het mogelijk is voor de provincie de landelijke norm voor duurzaam opgewekte energie te halen.

Overlast 

Bovendien zouden windmolens die momenteel overlast veroorzaken eventueel verwijderd kunnen worden. 

Onlangs zette de provincie de deur op een kier om windmolens te plaatsen in deze 5 gemeenten na een lange tijd een verbod op windmolens te hebben gehandhaafd. 

Het provinciebestuur zou  welpas eind 2014 een besluit willen nemen over nieuwe locaties. De gemeenten vrezen een onnodig, ingewikkeld en langdurig proces. Ze zijn dan ook niet gerust op een “vlotte, goede afloop”. 

Copyright foto: contemplative imaging

3 gedachten over “Brandbrief Noord-Hollandse gemeenten om windmolens

  • 18 oktober 2018 om 20:32
    Permalink

    去除積聚的黑色素、增加真皮組織密度,實現零色斑的白皙無瑕膚色,同時重煥緊緻彈性。

  • 24 november 2018 om 10:00
    Permalink

    Having guided Wales to the Euro 2016 semi-finals Coleman last month answered a UEFA request to discuss his methods as part of the biennial debrief that follows each major international tournament. Chris Coleman heads into Wales qualifiers after invite to join European coach’s top table… ‘It was nice that one or two of them recognised me!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!