Bredase energiecoöperatie verkoopt obligaties in windpark

AMSTERDAM – De Bredase Energie Coöperatie (BRES) gaat obligaties verkopen van 3 windturbine dat wordt gebouwd bij bedrijventerrein Hazeldonk.

Een windpark van BP in de Verenigde Staten
C: Patrick Finnegan

Het windpark wordt gerealiseerd door Dunoair en Greentrust uit Oosterbeek. Deze week werd een overeenkomst gesloten over de bouw van de windmolens.

De Gemeente Breda heeft zelf alle voorbereidingen getroffen die nodig zijn om het windpark te kunnen realiseren. Naast bezit van de grond heeft de gemeente een omgevingsvergunning en subsidie gekregen

Hiermee is de gemeente naar eigen zeggen de eerste waarbij een ‘totaalpakket’ owrdt aangeboden waar bedrijven zich op konden inschrijven.

Nieuwe initiatieven

“Het is ons gelukt om een goede partij te vinden die de windturbines op Hazeldonk gaat realiseren”, aldus wethouder Selçuk Akinci. “Een partij die kennis heeft van de windmarkt en die zo bij kan dragen aan de doelstelling van de gemeente.”

“De opgewekte stroom wordt verkocht aan Hezelaer, een energieleverancier uit Breda. De BRES (Bredase Energie Coöperatie) wordt ingeschakeld om de obligaties te verkopen waar ook de inwoners van Breda van kunnen profiteren. Het overige deel van de opbrengst wordt gebruikt om weer nieuwe initiatieven te ondersteunen die kunnen bijdragen aan een klimaatneutraal Breda in 2044.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!