Britten betalen miljoenen om windmolens stil te houden

AMSTERDAM – De Britse netbeheerder, National Grid, heeft vorig jaar 12,7 miljoen pond (15 miljoen euro) betaald om de Britse windmolens stil te houden op stormachtige dagen. National Grid was bang dat anders het elektriciteitsnet zou worden overbelast. Dit jaar is al 1,2 miljoen pond betaald.

Dit meldt de Britse stichting Renewable Energy Foundation woensdag.  Het hoogste bedrag dat op een dag werd betaald was 1,7 miljoen pond om 14 windmoleneigenaren te compenseren voor het verlies van 4.650 megawattuur aan elektriciteit.

Elektriciteitsnet

De Britse netbeheerder is genoodzaakt om windmolens soms stil te leggen omdat het elektriciteitsnet de stroom niet aankan. Renewable Energy is niet blij met de praktijken van National Grid. De netbeheerder geeft niet graag informatie weg over de handel met windmoleneigenaren. Volgens Renewable Energy is dit uiteindelijk niet in het belang van de consument.

Het Britse netwerk kampt de afgelopen jaren met problemen. Het netwerk kan het groeiende aanbod van windenergie niet aan. In Schotland zijn inmiddels al forse investeringen gedaan.

Zie meer artikelen over dit onderwerp

Foto copyright: Dong Energy

4 gedachten over “Britten betalen miljoenen om windmolens stil te houden

 • 15 oktober 2018 om 10:46
  Permalink

  SHISEIDO 資生堂-開架式 商品一覽 找品牌 以UrCosme指數高至低排序 第1頁 SHISEIDO 資生堂-開架式 化妝品商品一覽,提供 SHISEIDO 資生堂-開架式的產品列表,以UrCosme指數高至低排列,共34件,SHISEIDO 資生堂-開架式的搜尋結果之第1頁

 • 16 oktober 2018 om 14:32
  Permalink

  含薄荷腦清潔配方的男士專用磨砂膏,可讓皮膚感到清新舒爽,便於後續的刮鬍過程。

 • 18 oktober 2018 om 00:15
  Permalink

  有關自體脂肪隆乳、隆乳手術、義乳隆乳、果凍矽膠、水滴型果凍矽膠等一些詳細敘述或似是而非或有爭議的事項。

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!