Consortium wil windenergie Noordzee opslaan als gas

AMSTERDAM – Een consortium van 11 bedrijven uit Europese landen zijn een samenwerking aangegaan om aardgas te produceren uit windmolens in de Noordzee.

Een windturbine op zee die wordt gebouwdPower-to-gas wordt het concept genoemd, zo meldt de groep bedrijven in een persbericht.

De bedrijven richten zich niet alleen op het feit dat windenergie variabel is en door om te zetten in gas makkelijk op te slaan is. Ook de transport van stroom is een uitdaging voor uitbaters van windparken.

Energiewende

Een van de grootste problemen van de Energiewende in Duitsland bijvoorbeeld is het krijgen van de windstroom uit Noord-Duitsland naar de industrie in het zuiden van het land. Hiervoor zijn forse investeringen nodig in het energienet.

De betrokken bedrijven halen aan dat als de stroom in aardgas wordt omgezet er gebruik kan worden gemaakt van de bestaande infrastructuur.

“De gasinfrastructuur is in staat om grote volumes elektriciteit te verwerken – elektriciteit die is omgezet in gas – in het geval dat het aanbod van elektriciteit uit duurzame bronnen groter is dan de netcapaciteit of elektriciteitsvraag”, aldus het persbericht.

Windmolens Noordzee

Volgens het consortium kan het vermogen van alle windmolens in de Noordzee in 2030 toenemen tot 100 gigawatt. De capaciteit van zonnepanelen stijgt volgens de bedrijven naar 60 gigawatt in 2020.

De groep concerns heft zich verenigd in het North Sea Power to Gas Platform. Onder andere de Nederlandse bedrijven DNB Kima, Alliander, Gasunie en TenneT zijn hierbij betrokken. 

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: Alpha Ventus

5 gedachten over “Consortium wil windenergie Noordzee opslaan als gas

  • 18 oktober 2018 om 13:48
    Permalink

    【底妝教學。影音】女星model們的無暇底妝怎麼畫♥♥最惱人的黑眼圈。痘疤隱形遮瑕教學 @ B2B崔咪TRAMY :: 痞客邦 :: 遮瑕是我認為比上整臉底妝更重要的事情!! 每次大家在討論底妝的遮瑕度, 我都很想認真的回答大家, 其實厚+遮瑕力強的底妝, 使用起來是要非常有技巧的,

  • 7 november 2018 om 18:07
    Permalink

    Arsenal’s defensive problems continue to pile up before tomorrow’s FA Cup semi-final, with concerns over the fitness of teenage left back Kieran Gibbs. Gibbs’ groin strain sees Arsenal youngster join Wenger’s crocks for Chelsea clash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!