Drentse gemeenten halen opnieuw bakzeil over windpark Veenkoloniën

UTRECHT – De Drentse gemeenten Borger-Odoorn en Aa en Hunze hebben ook het spoedappèl over het geplande windpark Veenkoloniën verloren.

Dit bevestigt een woordvoerder van Borger-Odoorn aan de Groene Courant. Eerder verloren de gemeenten al een kort geding over de zaak.

”Een teleurstellende uitspraak waarbij geen rekening wordt gehouden met de belangen van onze inwoners”, aldus wethouder Co Lambert van Aa en Hunze.

Wethouder Freek Buijtelaar van Borger-Odoorn: “Natuurlijk zijn we teleurgesteld dat de rechter ons niet in het gelijk heeft gesteld. Toch zijn we tevreden met de manier waarop we dit hebben aangepakt. We hebben onze volledige argumentatie kunnen inbrengen, maar helaas deelt de rechter onze conclusie niet.”

Op donderdag 11 mei ontvangen zij de onderliggende argumentatie voor het vonnis.

Regie

De gemeenten proberen de regie over het geplande windpark van 50 windmolens naar zich toe te trekken in een poging het project tegen te houden.

Omdat het om een project met een vermogen van meer dan 100 megawatt gaat, heeft het Rijk de regie. Het standpunt van de gemeenten is dat het windpark eigenlijk uit 3 kleinere projecten bestaat.

De gemeenten hebben nu nog de mogelijkheid om in cassatie te gaan, maar dan wordt alleen gekeken naar hoe wetten zijn toegepast en worden de argumenten van de partijen niet opnieuw behandeld.

Lees hier meer over het windpark in de Veenkoloniën 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!