Druk op Zuid-Hollandse gemeenten voor nieuwe windturbines

AMSTERDAM – De provincie Zuid-Holland voert de druk op 20 Zuid-Hollandse gemeenten op om plek te maken voor nieuwe windturbines.

Windmolens in Zuid-Holland op de Maasvlakte vlakbij RotterdamGedeputeerde Govert Veldhuizen (Ruimtelijke Ordening en Economie) heeft een brief gestuurdnaar de gemeenten. Met de vraag “op welke wijze zij windturbines op hun grondgebied denken te gaan plaatsen”.

In Zuid-Holland heeft de provincie voor ongeveer 150 megawatt aan windgebieden aangewezen. Omgerekend is dit 50 windturbines.

Zoekgebieden

Gemeenten die zoekgebieden in het gebied hebben moeten een plek aanwijzen voor windturbines. Gemeenten waar alle concrete locaties zijn geoormerkt voor windturbines moeten aangeven hoe zij dit ruimtelijk-technisch mogelijk gaan maken.

In totaal zal Zuid-Holland 730 megawatt aan windturbines herbergen. Op dit moment staat er al voor 250 megawatt opgesteld.

Standpunten

Volgens Veldhuijzen moet er nog wel wat gebeuren om de doelstelling te halen. “Vandaar dat ik de gemeeenten verzoek om op korte termijn hun standpunten kenbaar te maken.”  

“Of zij zelf de vastgestelde locaties in bestemmingsplannen willen opnemen dan wel dat aan de provincie over te laten.”

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: F.Eveleens

20 gedachten over “Druk op Zuid-Hollandse gemeenten voor nieuwe windturbines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!