Duizenden Vlamingen tekenen petitie voor windmolens

AMSTERDAM – Ongeveer 13.700 Vlamingen hebben een petitie getekend voor meer windmolens in België.

Windmolens die worden gebouwd in BelgieDe petitie ‘YIMBY: Yes in My Backyard’ is gestart door energieconcern Ecopower om te laten zien dat er ook voorstanders van windenergie zijn. Volgens de initiatiefnemers weten de tegenstanders zich vaak beter te laten gelden dan de voorstanders.

“Ondanks de strengere wetgeving die de hinder door geluid en slagschaduw van windturbines fors beperkt, komt het nog regelmatig voor dat tegenstanders van windmolens er in slagen een gemeentebestuur op te jutten, waardoor vergunningsprocedures vastlopen.”

Windmolenproject bij Mol

De petitie werd gestart nadat een windmolenproject bij Mol werd geweigerd. Volgens Erik Grietens van de Bond Beter Leefmilieu waren de argumenten hiervoor absurd.

Ecopower wilde bij Mol 7 windturbine plaatsen langs een kanaal. Er werden 450 bezwaarschriften en 4 petitielijsten ingeleverd en de Vlaamse overheid nam een negatief advies van de gemeente over.

Ecopower was verrast over het oordeel. Een waslijst van instituten had juist een positief oordeel gegeven over het windpak. Negatieve adviezen zouden vrij eenvoudig te weerleggen zijn.

Lees hier de petitie

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Juwi

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!