ECN pleit voor 1 grote stroomkabel voor alle windparken in Noordzee

AMSTERDAM – Er moet 1 grote internationale stroomkabel komen om de windparken in de Noordzee te verbinden aan het energienet.

Een man die inde schacht van een windturbine staatDit is de beste manier om meer offshore windparken financieel mogelijk te maken. Hiervoor pleit de ECN in een gesprek met het Noordhollands Dagblad.  

Marc Kreft, offshore manager bij Grontmij, staat het ECN bij. Windenergie op zee zou tientallen procenten goedkoper kunnen als er 1 krachtige stroomkabel komt.

In de gehele Noordzee zijn nu plannen voor 120 parken. Dit levert maar liefst 10.000 windmolens op die 70 miljoen huishoudens van stroom kunnen voorzien.

In Nederland zijn er vergunningen verleend voor 12 parken, maar daarvan worden er naar verwachting maar 3 gebouwd. Dit levert ongeveer 750 megawatt aan extra vermogen op dat ook moet worden verbonden met het land.  

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Alpha Ventus

11 gedachten over “ECN pleit voor 1 grote stroomkabel voor alle windparken in Noordzee

 • 16 oktober 2018 om 21:52
  Permalink

  白金級智慧修護精華,標靶鎖定,精準修護。

 • 21 oktober 2018 om 13:50
  Permalink

  Olerace 澳蕾絲 美妝品牌情報匯集 找品牌 Olerace 澳蕾絲 Olerace 澳蕾絲 ,匯集了Olerace 澳蕾絲安瓶,精華液,粉霜,安瓶系列,Pregnancy Skin Care

 • 22 oktober 2018 om 20:48
  Permalink

  大部份曾經生育或經歷更年期的女性都會面臨私密深處及外觀鬆弛問題,不單會影響自信心和伴侶的親密體驗,更有機會造成容易積菌及尿滲等健康問題。全港首部 Venus Fiore閨密儀 RF射頻 私密緊緻療程 專門針對私密各處包括陰道、陰唇及陰阜的專用治療頭,全面改善鬆弛問題;每個治療頭均採用一次性即棄治療蓋,確保衛生。還有ATC自動控溫綜合系統,讓療程的治療溫度被有效監控,療程自然更安全、更有效達至預期效果。全港首部 Venus Fiore閨密儀 RF射頻 私密緊緻療程Venus Fiore集中為女性私密之處提供最到位的呵護,專注重整陰道健康、收緊鬆弛陰唇和改善陰阜肥大問題。關鍵在於Venus Concept的王牌─糅合多極射頻與磁力脈衝的(MP)2磁頻專利技術,發揮提升細胞活躍度、重塑同時增加膠原蛋白、刺激毛細血管新生等作用,達至調整陰道濕潤度、pH值的效果,更重要的是顯著改善陰道彈性,使其回復年輕狀態。

 • 28 oktober 2018 om 20:23
  Permalink

  ORIGINS 品木宣言 【元氣十足系列】元氣十足亮膚保濕霜 GinZing™ ULTRA-HYDRATING ENERGY-BOOSTING CREAM的商品介紹 ORIGINS 品木宣言,元氣十足系列,元氣十足亮膚保濕霜 GinZing™ ULTRA-HYDRATING ENERGY-BOOSTING CREAM

 • 21 september 2019 om 22:34
  Permalink

  pbsfemx,I can now make this dish easily.Thanks to your help here.

 • 22 september 2019 om 14:59
  Permalink

  jvtllulim,We have a team of experts who could get you the correct settings for Bellsouth net email login through which,I LOve your Blog!

 • 25 september 2019 om 22:51
  Permalink

  ursvnawj,Quality blog, keep up the good work. You may check our website also!I LOve your Blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!