Elektriciteitsrekening Bonaire 50 procent omhoog door windmolens

AMSTERDAM – De elektriciteitsrekening voor de inwoners op Bonaire gaat minstens met 50 procent omhoog. Windmolenexploitant Ecopower mag alle kosten mag doorberekenen aan netbeheerder WEB.

Windpark op Bonaire in Caribisch Nederland Dit meldt gedeputeerde Burney Elhage, zo schrijven verschillende media. De prijsverhoging is de uitkomst van een conflict tussen het Water- en Elektriciteitsbedrijf Bonaire (WEB) en Ecopower die enkele windmolens beheert.

Beide bedrijven hadden eerder een akkoord bereikt over een lagere doorberekening, maar Ecopower krijgt constant te maken met hogere kosten. Een arbitragecommissie oordeelde in het voordeel van Ecopower.

Hogere kosten windenergie

Elhage vreest nu dat de elektriciteit onbetaaldbaar gaat worden en schade gaat berokkenen voor de economie van het eiland. Hij benadrukt dat minister Verhagen eerder heefd beloofd de elektriciteitsvoorziening op de Nederlandse eilanden betaaldbaar te houden.

Een derde van de energievoorziening op het Bonaire komt uit windenergie. Onlangs werd bekend dat andere eilanden ook extra windmolens namen. Saba en Sint Eustatius namen elk 3 turbines. Curaçao opende 2 windmolenparken met in totaal 10 windturbines. 

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Iberdrola

5 gedachten over “Elektriciteitsrekening Bonaire 50 procent omhoog door windmolens

 • 16 oktober 2018 om 17:32
  Permalink

  有關熟齡雙眼皮手術、雙眼皮手術、眉壓眼、抬頭紋、三角眼、前額拉皮、前額提拉、抬眉手術等一些相關、似是而非或有爭議的事項的披露與討論。

 • 18 oktober 2018 om 19:27
  Permalink

  倩碧三步驟洗面皂,溫和潔淨,洗完不緊繃

 • 21 oktober 2018 om 15:48
  Permalink

  Fresh Line 【烈火神防曬系列*】火神煥顏保濕隔離霜SPF30的商品介紹 Fresh Line,烈火神防曬系列*,火神煥顏保濕隔離霜SPF30

 • 21 oktober 2018 om 23:36
  Permalink

  除皺特點 純度高,效果好 見效迅速,無創無痛 安全精準,表情自然 唯一在臨床有20多年的注射材料,全球超過11000000人使用 適用範圍 魚尾紋、額頭紋、眉間紋、鼻紋和頸部皺紋都可以祛除; 最適合於早期的、不太明顯的皺紋 不須使用任何的鎮靜劑或局部麻醉劑,且Botox除皺治療後可立即繼續進行正常的活動。 Botox除皺可以利用午休時間約診即可,完全不影響工作的安排。BOTOX肉毒桿菌素是一種高度純化的蛋白質,經過注射之後,能夠使導致動態皺紋的肌肉得到放鬆,它能夠阻斷導致肌肉收縮的神經細胞,使面部線條變得平滑並防止新皺紋形成。全球銷量第一品牌 在中國唯一獲得SFDA、FDA批准用於醫療美容的肉毒桿菌素 唯一一個擁有40年安全記錄的肉毒桿菌素 在70個國家獲得批准使用 BOTOX肉毒杆菌素

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!