Eneco investeerde 100 miljoen in windparken

AMSTERDAM – Eneco heeft 100 miljoen euro geïnvesteerd in windparken in de eerste helft van dit jaar.

Een windmolen van Eneco
©: Eneco

In totaal werd er 402 miljoen euro geïnvesteerd in de verduurzaming van de energievoorziening, zo meldde het concern bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Dit is een stijging van 24 procent ten opzichte van 2013, toen nog 324 miljoen euro aan investeringen werden gedaan.

Naast windenergie investeerde het energiebedrijf ook 11 miljoen euro in zonneparken. Verder werd nog eens 51 miljoen euro gestopt in de ontwikkeling van warmtenetten.

Totale investeringen

Onder de totale investeringen vallen ook het uitbreiden en verbeteren van de elektriciteits- en gasnetwerken. Dit kostte 221 miljoen euro.

In de eerste helft van het jaar werden in Groot-Brittannië windpark Lochluichart opgeleverd en windpark Tullo uitgebreid. Gezamenlijk leveren deze parken genoeg stroom voor 63.000 huishoudens.

Zonne-energie

Verder werd de totale opwekcapaciteit van Eneco van zonne-energie in België uitgebreid van 24 megawatt naar 32 megawatt, genoeg voor 8.000 huishoudens.

Onder aan de streep was het een minder halfjaar voor Eneco. Het nettoresultaat daalde met 16 procent naar 155 miljoen euro en de omzet daalde met 15 procent naar 2,4 miljard euro. Het lagere resultaat werd vooral veroorzaakt door de zachte winter, de lagere energieprijzen en lagere transporttarieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!