Eneco krijgt groen licht van Mededingingsautoriteit voor overname ENI België

Energiebedrijf  Eneco is officieel eigenaar van Eni Gas & Power en Eni Wind Belgium. De bevoegde autoriteiten gaven toestemming voor de aandelenovername, omdat voldaan is aan alle voorwaarden die aan de transactie waren gesteld.

Samen heeft het bedrijf meer dan 1,1 miljoen residentiële aansluitingen in België. Zodoende wordt de nieuwe onderneming de 3e grootste speler op de Belgische energiemarkt. De overeenkomst tussen Eneco België en Eni werd aangekondigd op 31 maart 2017. De Belgische Mededingingsautoriteit stelde geen bijkomende voorwaarden. Daarmee is de overname nu ook officieel een feit. Als deel van de overeenkomst neemt Eneco van Eni België ook 3 windmolens in Perwez over.

Dat betekent dat Eneco kan starten met het verenigen van de organisaties van Eneco en Eni België. In een eerste fase zal Eneco bestuderen hoe het de bouwstenen van beide bedrijven in elkaar kan laten passen, en dat op een transparante manier en in nauw overleg met de sociale partners. De grotere slagkracht laat Eneco in ieder geval toe om nog meer te investeren in wind- en zonne-energie: dat blijven de speerpunten van het ‘nieuwe’ bedrijf.

Christophe Degrez (44) wordt chief executive officer van beide ondernemingen, Eneco België en Eni Gas & Power, in België. Hij was al sinds begin 2010 chief executive officer van Eneco in België. Voorheen was hij actief bij Nuon Belgium en Accenture. Hij wil met het gefuseerde bedrijf het voortouw nemen in de energietransitie. (foto: Eneco)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!