Eneco neemt stroom af van windmolens Noordoostpolder

AMSTERDAM – Eneco heeft een overeenkomst getekend om windstroom af te nemen van een deel van de windmolens die worden gebouwd bij windpark Noordoostpolder.

Een dijk in de NoordoostpolderDit meldt het energieconcern. Bij het windpark worden in totaal 86 windmolens gebouwd. Eneco gaat van 26 van deze stroom afnemen.

Het gaat om de windmolens van NOP Agrowind, een vereniging van boeren in de regio. De windmolens van NOP hebben een opgeteld vermogen van 195 megawatt en produceren genoeg stroom voor 180.000 huishoudens.

Vanaf september 2014 zal de eerste windmolen naar verwachting stroom gaan produceren nadat in 1994 de ontwikkeling van het park begon.

Voor Eneco is de overeenkomst het grootste contract, in vakjargon power purchase agreement (PPA) genoemd, ooit voor de afname van windstroom. Het bedrijf ziet het totale gecontracteerde windvermogen met de overeenkomst met 12 procent toenemen. 

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: Eneco

6 gedachten over “Eneco neemt stroom af van windmolens Noordoostpolder

 • 18 oktober 2018 om 08:09
  Permalink

  香港美容專欄作家Yoko Tsang: 【日本強勢  全方位美肌進補supplement】 香港美容專欄作家Yoko Tsang: 【日本強勢  全方位美肌進補supplement】

 • 20 oktober 2018 om 09:15
  Permalink

  Timeless Truth Mask 提提研 【面膜系列】蝸牛修護靚白蠶絲面膜的商品介紹 Timeless Truth Mask 提提研,面膜系列,蝸牛修護靚白蠶絲面膜

 • 7 november 2018 om 22:12
  Permalink

  Gabon striker Pierre-Emerick Aubameyang, who has been the subject of intense interest this month from the Gunners, is also set to be the club’s highest-ever paid player. Arsenal agree club-record £55.4m fee with Borussia Dortmund for striker Pierre-Emerick Aubameyang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!