Gaswinning houdt gemoederen meer bezig dan windmolens

AMSTERDAM – Gaswinning houdt de gemoederen voorafgaand aan de Provinciale Verkiezingen van 18 maart meer bezig dan windmolens.

Dit bleek uit een peiling van de NOS die tijdens het debat voor de verkiezingen maandagavond

57 procent van alle Nederlanders zegt zich geen zorgen te maken over windmolens. 25 procent maakt zich een beetje zorgen en nog eens 10 procent zegt zich veel zorgen te maken.

Over de gaswinning daarentegen maakt tweederde van Nederland zich zorgen. Zelfs in Limburg denkt een meerderheid van de inwoners na over de gevolgen van de gaswinning in Groningen.  

Energiebeleid

In de discussie over energiebeleid, waar afgevaardigden van het CDA, ChristenUnie en de Partij voor de Dieren, aan meededen ging het vooral over het dilemma dat men wel meer groene energie wil, maar dat windmolens omstreden zijn.

ChristenUnie en CDA pleitten voor andere vormen van energie. CU haalde getijdenenergie aan en CDA wees naar blauwe energie, het opwekken van stroom uit zoet en zout water. Beide energiebronnen zijn nog in experimentele fase.

Bij een eerder debat tussen lijsttrekkers voor de Eerste Kamer leek de meeste partijen het erover eens te zijn dat windenergie nodig is, maar dat de turbines onder voorwaarden zoals draagvlak moeten worden geplaatst. 

Lees hier meer over wind en de Provinciale Verkiezingen 

Bekijk hier het debat terug 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!