Gedeputeerde bevestigt schrappen megawindparken Veenkoloniën

AMSTERDAM – Gedeputeerde Rein Munniksma van de provincie Drenthe bevestigd dat de geplande megawindparken in de Veenkoloniën zijn geschrapt.

Windpark op de heide in DrentheDit meldt het Dagblad van het Noorden. In plaats van de grote stellingen windturbines worden er kleinere windparken gebouwd die meer verspreid staan.

Hiermee komt de gedeputeerde tegemoet aan omwonenden. Vorig jaar werden er 2000 handtekeningen opgehaald tegen het plaatsen van bijna 100 windturbines in de Veenkoloniën.

Naar verwachting worden er nu ongeveer 40 windmolens gebouwd die veel krachtiger zullen worden. Elke turbine krijgt een vermogen van om en nabij 7,5 megawatt. Op deze wijze komt de provincie ruim aan de doelstelling om 280 megawatt aan windenergie te installeren.

De initiatiefnemers van Windpark De Drentse Monden, waaronder de Enschedese windparkontwikkelaar Raedthuys, bestrijden de uitspraken van de gedeputeerde. Zij zeggen dat er nog geen definitief besluit is genomen over de windmolens in de Veenkoloniën. 

Gerelateerde artikelen

Foto copyright:  Iberdrola

8 gedachten over “Gedeputeerde bevestigt schrappen megawindparken Veenkoloniën

 • 16 oktober 2018 om 12:42
  Permalink

  不需要照鏡子補妝,一系列絕不失手的美麗唇筆可以混搭、疊擦。

 • 17 oktober 2018 om 18:12
  Permalink

  SUISSE PROGRAMME 葆麗美 【活肌水凝系列】活肌水凝淨緻乳液 Hydra Solution Clear Moisturizer的商品介紹 SUISSE PROGRAMME 葆麗美,活肌水凝系列,活肌水凝淨緻乳液 Hydra Solution Clear Moisturizer

 • 19 oktober 2018 om 15:29
  Permalink

  護髮由髮根做起-Hairchitect Institute 尊貴頭皮膚護理體驗療程 護髮由髮根做起-Hairchitect Institute 尊貴頭皮膚護理體驗療程

 • 26 oktober 2018 om 19:39
  Permalink

  A-DERMA 艾芙美 美妝品牌情報匯集 找品牌 A-DERMA 艾芙美 A-DERMA 艾芙美 ,匯集了A-DERMA 艾芙美乳霜,身體乳霜,沐浴露,全家護理系列,特殊清潔護理系列,異位性皮膚炎護理系列

 • 21 september 2019 om 20:59
  Permalink

  mcbfsfemhg,I can now make this dish easily.Thanks to your help here.

 • 22 september 2019 om 12:55
  Permalink

  sjjfxvznp,If you want a hassle free movies downloading then you must need an app like showbox which may provide best ever user friendly interface.I LOve your Blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!