Gedeputeerde Noord-Holland opgestapt om beleid windmolens

UTRECHT – Ralph de Vries, die namens D66 gedeputeerde was in Noord-Holland, is opgestapt omdat hij zich niet meer kan vinden in het beleid rond windmolens van de provincie.

“In toenemende mate heb ik moeite met het verdedigen van beleid, dat ik te generiek en beperkend vind en dat niet bijdraagt aan de noodzakelijke energietransitie in Noord Holland”, aldus De Vries in aan brief waarom hij aftreedt.

“Politiek betekent voor mij eerlijk zijn naar anderen, maar vooral naar jezelf. Ik constateer dat ik tegen de grenzen van mijn geloofwaardigheid aanloop en dat dit mijn functioneren als gedeputeerde hindert.”

Wind op land

De politicus was gedeputeerde duurzaamheid met daarin het dossier wind op land. Op dit moment doet de provincie er veel aan om de bouw van nieuwe windmolens te voorkomen.

Volgens De Vries leiden de vaste verhoudingen tussen Provinciale Staten en het provinciebestuur ertoe dat er risicomijdend gedrag optreedt en dat er geen debat plaatsvindt.

D66 als landelijke partij is juist voor de bouw van windmolens. Onlangs werd op het partijcongres nog een motie aangenomen om de fractie in Den Haag zich te laten inzetten voor een soepeler windmolenbeleid in Noord-Holland.

Lees meer over windenergie in Noord-Holland 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!