Groot Fries protest tegen windmolens

AMSTERDAM – Op het provinciehuis van Friesland in Leeuwarden is een petitie aangeboden tegen 3 windmolenparken.


De online petitie ‘Help, ze verpesten onze omgeving’ op www.petities.nl is inmiddels door 2040 mensen ondertekend. De demonstranten beloven nog meer actie te voeren.

De Leeuwarder Courant meldt dat een groepje van de actievoerders bloembollen ging planten zaterdag om het landschap op te fleuren en te protesteren tegen de windmolens.

Plannen voor 3 windmolenclusters

In Friesland zijn er plannen voor 3 windmolenclusters met een minimaal vermogen van 400 megawatt. Het grootste deel is gepland bij de Afsluitdijk en het IJsselmeer.

Een groot aantal officiële organisaties, zoals de Waterbond en dorsbelangen, maar ook gemeenten hebben zich gekeerd tegen de plannen. Het college van B&W van Súdwest-Fryslân, de fusiegemeente van onder andere Sneek en Bolsward, heeft zich eerder ook al uitgesproken tegen de windmolens.

4 gedachten over “Groot Fries protest tegen windmolens

 • 20 oktober 2018 om 15:45
  Permalink

  植物幹細胞活肌睡眠面膜The Body Shop® 從 The Body Shop 購買 Nutriganics™ 天然有機幼滑面膜 : 處理肌膚老化問題,用後肌膚柔軟光滑。

 • 27 oktober 2018 om 19:51
  Permalink

  臉部防曬噴霧超方便!5合1防護一噴完成! @ 潮流、美妝、消費 創造個人化風格的女性社群 PIXstyleMe 臉部防曬噴霧超方便!5合1防護一噴完成!

 • 9 november 2018 om 17:11
  Permalink

  Virgil van Dijk is to see another specialist in the coming days as Southampton continue to assess the defender’s injury. Saints have yet to confirm the severity of the issue. Southampton defender Virgil van Dijk to see second specialist over ankle injury as captain praises team-mates after reaching EFL Cup final

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!