Grootste windproject VS (947 MW) overgenomen

AMSTERDAM – Het grootste windproject van de Verenigde Staten, het Alta Wind-project in Californië, is voor een bedrag van 870 miljoen dollar (651 miljoen euro) overgenomen door NRG Yield.

Windmolens van windpark Alta Wind in de VS
©:Z22

Dit meldt het concern, dat verwant is aan ontwikkelaar NRG Energy. Het project heeft een vermogen van  947 megawatt.

Naast de overnameprijs van 870 miljoen moet NRG Yield 1,6 miljard dollar in financiering leveren aan ontwikkelaar Terra-Gen Power.

Alta Wind is 1 van de grootste windprojecten ter wereld. Het project bestaat eigenlijk uit verschillende windparken en het gehele project heeft een vermogen van 1.320 megawatt. Er zijn plannen om dit mogelijk nog uit te breiden naar 3.000 megawatt.

Yield Company

NRG Yield is een zogenaamd yield company. Het bedrijf doet alleen het beheer van energiecentrales, zoals wind- of zonneparken, voor het moederconcern.

Doordat de inkomsten en uitgaven voor langere tijd vaststaan, contracten lopen namelijk voor tientallen jaren, biedt een yield company een relatief laag risico voor investeerders.

De bedrijfsopzet wordt steeds populairder in de Verenigde Staten waar een aantal van dit soort bedrijf al naar de beurs zijn gegaan. Hierdoor kunnen de moederbedrijven indirect meer financiering ophalen om nieuwe projecten te ontwikkelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!