Indiase deelstaat ondertekent contract voor 2,5 GW aan windturbines

AMSTERDAM – De Indiase deelstaat Karnataka heeft een overeenkomst getekend met de Indiase turbinefabrikant Suzlon om 2,5 gigawatt aan windturbines te leveren tot 2017.

Suzlon denkt dat er een investering nodig is van maar liefst 2,7 miljard dollar (2,1 miljard euro) om de alle windmolens te bouwen. De windturbines worden gebouwd in het zuidwesten van India in de districten Bijapur, Dharwad, Mysore en Beglaum.

In de overeenkomst is geregeld dat Suzlon de rol van ontwikkelaar op zich neemt, terwijl de overheid van Karnataka de juridische procedures voor zijn rekening neemt. Kartanaka heeft naar verluidt genoeg ruimte om 13 gigawatt aan windenergie op te wekken.

Duurzame energie

India heeft als doelstelling om in 2020 15 procent van de energiebehoefte van duurzame energie te halen. De Indiase overheid heeft in februari van dit jaar de financieringsmogelijkheden voor groene enrgie verdubbeld.

“De kosten van fossiele brandstoffen stijgen, dus de investeringen in wind- en zonne-energie stijgen enorm”, verklaart de topman van Power Finance, de investeringsmaatschappij van de Indiase overheid. “Wij zijn niet bang om meer aan groene energie uit te lenen.”

Gerelateerde artikelen

Foto copyright:

9 gedachten over “Indiase deelstaat ondertekent contract voor 2,5 GW aan windturbines

 • 18 oktober 2018 om 01:30
  Permalink

  DERM iNSTITUTE基因美白防曬乳 終極對抗微紫外光 – STYLE-TIPS.COM 當大家以為紫外線分為UVA、UVB及長波UVA,原來當中還有一種稱為HEV微紫外…

 • 19 oktober 2018 om 05:46
  Permalink

  Just Beyond 【天然綠樹萃取面膜系列-亮澤系列】薏仁美白保濕面膜 The Real Adlay的商品介紹 Just Beyond,天然綠樹萃取面膜系列-亮澤系列,薏仁美白保濕面膜 The Real Adlay

 • 28 februari 2019 om 00:56
  Permalink

  Read our in-depth iPhone XS Max review
  Read our hands-on iPhone XR review
  link
  Read our hands-on Apple Watch 4 review
  iPhone XS price and release date
  iPhone XS

 • 10 mei 2019 om 15:17
  Permalink

  Google News is a news aggregator and app developed by text. It presents a continuous, customizable flow of articles organized from thousands of publishers and magazines. Google News is available on Android, iOS, and the web. A beta version was launched in September 2002, and released officially in January 2006.

 • 21 september 2019 om 14:07
  Permalink

  wbfvmw,Definitely believe that which you said. Your favourite justification appeared to be on the net the simplest thing to remember of.I LOve your Blog!

 • 22 september 2019 om 06:25
  Permalink

  tbtbue,If you have any struggle to download KineMaster for PC just visit this site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!