Kruistocht miljardair Donald Trump tegen Schotse windmolens escaleert

AMSTERDAM – De strijd die miljardair en zakenman Donald Trump tegen Schotse windmolens voert staat op het punt te escaleren. De Schotse premier probeert Trump duidelijk te maken dat Schotland een onafhankelijk land is. Trump verliest nu mogelijk zijn titel als zakenambassadeur van Schotland.

“Windturbines zullen de Schotse toeristenindustrie vernietigen. Het probleem van de windmolens is een van de grootste die Schotland heeft gehad en zal hebben”, aldus de miljardair. Trump grossiert in harde uitspraken over de windmolens die hij gedrochten noemt.

Oorzaak voor de woede zal liggen in het feit dat de Schotse overheid een windpark wil bouwen voor een golfbaan van Trump. De entrepreneur denkt dat dit de toeristen weg zal houden bij zijn baan. De miljardair  heeft beloofd 10 miljoen pond in de strijd tegen windmolens in te zetten.

Incident

De ruzie heeft al geleid tot een incident met de Schotse premier Alex Salmond, een groot voorstander van schone energie en vooral windenergie. De premier verklaarde onlangs dat “de investering van 750 miljoen pond van Trump in Schotland niet impliceert dat het land zijn eigendom wordt”.

Een petitie is nu online gekomen om Trump zijn titel als zakenambassadeur te strippen en Salmond staat onder grote druk de banden met de tycoon te verbreken.

Onlangs kwam in een enquête van het Schotse toeristenbureau naar buiten dat 4 van de 5 toeristen zich niks zouden aantrekken van windmolens. Verder bleek dat de helft van alle Schotten denkt dat windmolens het landschap niet verpesten.

Bekijk hier de toespraak van Trump voor het Schotse parlement:

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Boss Tweed

6 gedachten over “Kruistocht miljardair Donald Trump tegen Schotse windmolens escaleert

 • 17 oktober 2018 om 04:16
  Permalink

  從肌膚底層賦予彈性。具有優越滲透力,使肌膚柔軟,豐盈水潤和亮澤的面膜。

 • 18 oktober 2018 om 17:48
  Permalink

  CLINIQUE 倩碧線上購物官網。瀏覽Clinique倩碧官方網站,了解更多線上購物、護膚、彩粧、香氛及禮品詳情。通過過敏性測試,百分百不含香料。

 • 22 oktober 2018 om 09:22
  Permalink

  全「身」趨勢!LSD真空無痛技術,無需使用冷凍啫喱,比傳統激光脫毛更安全,更舒適,更快捷。腿部背部永久脫毛,只需15分鐘!最快激光脫毛科技 配以22x35mm 及 9x9mm 治療機頭,比其他品牌之24mm為大,覆蓋肌膚範圍更廣。 因而更能縮短療程時間及次數。專為亞洲皮膚而設 因應不同膚色設定不同能量,無論膚色較深或較白均適用 最舒適及最有效的激光脫毛體驗 (與755nm及1064nm作比較) 設真空脫毛技術 LUMENIS LightSheer® Desire 激光脫毛儀備有真空脫毛技術,令激光能量更集中聚焦,達至更快及更有效之療程效果。

 • 21 november 2018 om 08:08
  Permalink

  Derby produced an excellent first-half comeback to secure a share of the spoils against Coventry this afternoon. Just one point separated the sides before kick-off. Derby County 2 Coventry City 2: Rams rescue point with stirring comeback

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!