Laatste funderingspaal windpark Westermeerwind geïnstalleerd

AMSTERDAM – De laatste funderingspaal voor nearshore windpark Westermeerwind is dit weekend geïnstalleerd. Hiermee is het funderingswerk voor het project voltooid.

Dit meldt projectontwikkelaar Ventolines dinsdag.

Het heiwerk ging sneller dan verwacht. Volgens de planning zou er per dag 1 funderingspaal worden geplaatst, maar de combinatie Van Oord/Mammoet wist 4 keer maar liefst 2 palen binnen 12 uur te installeren.

Projectdirecteur Westermeerwind Peter de Weijs: “We zijn erg tevreden over hoe de installatie van de funderingspalen is verlopen. Ondanks we afhankelijk van het weer waren, is de installatie zeer voorspoedig verlopen. De bouw van windpark Westermeerwind verloopt volgens planning.”

Elektriciteitskabels

Op dit moment worden er elektriciteitskabels aangelegd tussen de funderingen en het transformatorstation. De aanleg van de in totaal 44 kilometer aan kabels tussen de windturbines en het land zal in juni zijn afgerond.

Vanaf half juli worden de torensecties, de gondels en rotoren geïnstalleerd. Dit zal het grootste deel van de zomer in beslag nemen. De verwachting is dat de eerste elektriciteit in augustus aan land komt. Vanaf dat moment vindt het testen en de ingebruikname van de turbines plaats. Het gehele park is naar verwachting in februari 2016 gereed.

Windpark Westermeerwind is samen met Windpark Zuidwester en NOP Agrowind onderdeel van Windpark Noordoostpolder. In totaal worden hier 86 windturbines geplaatst. Onlangs waren alle funderingen voor windpark Zuidwester gereed

Lees meer over Windpark Noordoostpolder in het dossier 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!