Lening van 350 miljoen voor deel windpark Noordoostpolder

AMSTERDAM – Een consortium van banken gaat een lening verstrekken van 350 miljoen voor het windpark van NOP Agrowind, het samenwerkingsverband van enkele agrariërs in de Noordoostpolder.

Windmolens op een dijk bij UrkHiermee is de financiering voor de 26 windmolens van NOP rond. De 26 turbines zijn onderdeel van het grotere windpark Noordoostpolder dat het grootste windpark op land wordt in Nederland.

De betrokken banken zijn de Europese Investeringsbank, de Duitse KfW IPEX-Bank en Rabobank.

420 miljoen geïnvesteerd in windmolens 

In totaal wordt 420 miljoen euro geïnvesteerd in de 26 windmolens van het Duitse Enercon met elk een vermogen van 7,5 megawatt. Opgeteld bouwen de agrariërs dus 195 megawatt aan de dijk in het westen van de gemeente.

In Windpark Noordoostpolder worden 86 windmolens gebouwd. In een gemiddeld jaar zal er genoeg stroom worden opgewekt voor 180.000 huishoudens.

Ontwkkeling van windpark 

De ontwikkeling van het windpark van NOP Agrowind begon in 1994. In het voorjaar van 2013 is de bouw van start gegaan met de aanleg van de benodigde infrastructuur, zoals wegen en kraanopstelplaatsen. Voor een groot aantal windmolens zijn de heipalen reeds geslagen.

De eerste molen zal volgens planning vanaf september 2014 stroom produceren. De verwachting is dat het volledige project in 2016 is gerealiseerd.

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: Gerko van Kampen

3 gedachten over “Lening van 350 miljoen voor deel windpark Noordoostpolder

 • 21 oktober 2018 om 13:25
  Permalink

  Bondi wash 【身體保養與清潔系列】洗手露的商品介紹 UrCosme (@cosme TAIWAN) 商品資訊 Bondi wash,身體保養與清潔系列,洗手露

 • 6 november 2018 om 07:17
  Permalink

  On this day a decade ago, a 3-1 win against Aston Villa took Arsenal to 49 games undefeated. It’s a feat that’s never been bettered. They are the greatest team of the Premier League era. When Arsenal were Invincibles: 10 years on, here’s how Thierry Henry inspired the greatest team in Premier League history (and why 49-game unbeaten run nearly ended after just SIX matches!)

 • 25 november 2018 om 08:11
  Permalink

  CONTINENTAL BREAKFAST: Juventus have been told to stump up £16million if they want to sign Galatasaray playmaker Wesley Sneijder. Juventus target Wesley Sneijder rated at £16m by Galatasaray as Real Madrid and Barcelona both taste defeat in La Liga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!