Maffiawindpark Italië in handen overheid

AMSTERDAM – Een windpark in het zuiden van Italië dat naar verluidt werd gebruikt voor maffiadoeleinden blijft in handen van de Italiaanse overheid.

Een windmolen die door de maffia wordt gerund

Dit meldt Windpower Monthly. Het Isola Capo Rizzutto-windpark zou gebruikt woprden door de Arena-clan  van de Ndrangheta in Calabria. Het park is met een vermogen van 96 megawatt een van de grootste windmolenparken in Italië.

Door het gebruik van andere bedrijven en organisaties investeerde de maffia in het park. Ongeveer 30 personen worden onderzocht door de Italiaanse justitie. Totdat er een rechtszaak kan worden begonnen blijft het park in de handen van de overheid.

Criminele organisaties

Het is nog steeds onduidelijk in hoeverre de Italiaanse windsector is geïnfiltreerd door criminele organisaties. In 2010 brachts een Italiaansen milieuorganisatie een rapport uit over het probleem.

Hierin werd verklaard dat de branche een van de laagste niveaus van criminele activiteit in Italië kende.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Iberdrola

3 gedachten over “Maffiawindpark Italië in handen overheid

 • 16 oktober 2018 om 15:10
  Permalink

  有關抽脂手術、脂肪存活、存活、自體脂肪移植、自體脂肪注射、全臉補脂、自體脂肪隆乳等一些術前術後、詳細敘述比較。

 • 20 oktober 2018 om 21:42
  Permalink

  佳節護膚禮盒 綻放藝術氣息 Harpersbazaar HK 聖誕這個歡樂佳節,讓我們充滿喜樂與不同的人去互相祝福。Kiehl's也同樣地乘著愉快的氣氛,與不同的藝術家與品牌作交流與聯乘,為大家帶來無與倫比的合作企劃!限量的產品包裝都換上新姿,變成由英國知名藝術家Kate Moross畫滿可愛又動感的節日Graphics或印上經典的Mickey Mouse圖案,將聯乘系列的護膚品送給摯愛或親友,都一定能讓他們愛不釋手。

 • 10 november 2018 om 10:25
  Permalink

  Mesut Ozil’s former colleagues at Real Madrid have admitted their surprise and disappointment after seeing the Germany international complete a deadline day move to Arsenal. Ozil is the last player I would sell! Ramos and other Real stars slam playmaker’s departure for Arsenal after Bale signing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!