Minister Kamp vindt windmolens dicht bij kust reële optie

AMSTERDAM – Windmolens dichter bij de kust zijn een reële optie om de kabinetsdoelstelling te halen van 16 procent duurzame energie in 2020.

Een offshore windpark op de Noordzee voor de kust van DuitslandDit zegt minister Henk Kamp (VVD) van Economische Zaken tegenover NRC Handelsblad.

Hij reageert hiermee op een voorstel dat PvdA-Kamerlid Jan Vos die vorige week steun bij andere partijen verwierf voor een onderzoek naar zogenaamde ‘nearshore’ windparken.

Kamp zegt niet zomaar te zwichten voor druk vanuit kustplaatsen die de parken het liefst zover mogelijk van de kust hebben. ‘Onze ambitie is fors, de situatie is er niet naar om blokkades op te werpen’, aldus de minister.

Subjectief oordeel

“Sommigen vinden ze mooi, anderen vinden ze lelijk. Dat is een subjectief oordeel. En je moet bedenken dat je die molens niet het hele jaar ziet, maar vooral in de zomer”, verklaart Kamp.

De minister zegt verder dat de doelstelling in het regeerakkoord noodzakelijk is om de CO2-uitstoot te verlagen en minder gebruik te maken van fossiele brandstoffen.

Partijgenoot René Leegte is niet overtuigd van windmolens. Hij benadrukt dat de elektriciteitsprijzen stijgen terwijl de betrouwbaarheid van de energievoorziening afneemt met windmolens. Ook zouden ze niet voor een daling van de CO2-uitstoot zorgen.  

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Alpha Ventus

5 gedachten over “Minister Kamp vindt windmolens dicht bij kust reële optie

 • 18 oktober 2018 om 06:45
  Permalink

  Amma Garden 艾瑪花園 【身體保養】咖啡因健髮強韌洗髮精的商品介紹 Amma Garden 艾瑪花園,身體保養,咖啡因健髮強韌洗髮精

 • 27 oktober 2018 om 19:48
  Permalink

  《脈衝光X淨膚雷射》掃除黑斑,淨白膚色,專業才能讓我安心美!-尚安診所皮膚科醫學美容微整型 《脈衝光X淨膚雷射》掃除黑斑,淨白膚色,專業才能讓我安心美!-尚安診所皮膚科醫學美容微整型

 • 5 november 2018 om 04:34
  Permalink

  Aston Villa will complete the signing of Adama Traore from Barcelona on Thursday. Stoke were also keen on the winger but they have since signed Xherdan Shaqiri from Inter Milan. Adama Traore completes medical at Aston Villa ahead of £12m transfer from Barcelona

 • 25 november 2018 om 13:20
  Permalink

  Former Hull defender Sam Ricketts feels the vacant manager’s job at the club is not ‘big enough’ for Wales boss Chris Coleman. Hull City job not ‘big enough’ for Chris Coleman, claims Sam Ricketts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!