Natuurorganisatie trekt Belgische kaart in strijd tegen Brabants windpark

AMSTERDAM – Natuurorganisatie Namiro in West-Brabant heeft een nieuw argument gevonden in de strijd tegen Windpark Kabeljauwbeek in de West-Brabantse gemeente Woensdrecht.

Windmolens op het platteland
©: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

De windmolens worden gebouwd op zo’n 100 meter van de Belgische grens, terwijl er bij de Vlamingen de wens zou zijn om een natuurbuffer van 250 meter aan te houden.

Namiro heeft hier vragen over gesteld aan de gemeente van Woensdrecht, zo meldt BN/DeStem

Volgens Jim de Blank staat in Vlaamse plannen voor windenergie dat er geen turbines kunnen worden gebouwd op Vlaams gebied vanaf de Nederlandse grens in die streek. Dit is de zogenaamde rode zone.

‘Roze’ zone

Er ook een ‘roze’ zone. Die tot 250 meter in Nederland loopt. Hier worden de 5 windmolens van energieconcern Eneco volgens plannen gebouwd.

Namiro voert sinds kort strijd tegen de bouw van 5 windmolens bij het Schelde-Rijnkanaal nadat ze eerder nog werden betrokken bij het proces. Volgens De Blank zouden de windmolens voor te veel schade zorgen aan de natuur.

Het windpark heeft ook de aandacht getrokken van de provinciale PVV-fractie in Brabant,. PVV’er Harry van den Berg noemde de windmolens ‘klimaatminaretten’.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!