‘Netto komen er geen windmolens bij’

AMSTERDAM – Door de afbraak van oude windmolenparken komt er netto helemaal geen extra windmolencapaciteit bij in Nederland.

Windturbines met daarachter een regenboogDit verklaart Gerard van Bussel, hoogleraar windenergie aan de TU Delft, tegenover het Eindhovens Dagblad.

Van Bussel denkt dat dit komt door 2 grote obstakels: mensen houden niet van verandering en de politieke drang naar kortetermijndenken.

Volgens de hoogleraar is de waan van de dag vaak aan de orde in Den Haag en juist windmolens hebben een visie voor op de langere termijn nodig. “Dat is lastig voor bestuurders die de burger liever niet plagen, vooral niet in tijden van bezuinigingen.”

Berichten over niet-efficiënte opbrengst

De wetenschapper denkt verder dat er een te negatief beeld hangt rond windmolens door berichten over vervuiling van de horizon en een niet-efficiënte opbrengst.

Hij oppert lokale overheden en gemeenschappen niet alleen de nadelen, maar ook de voordelen van windenergie voor te houden.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Iberdrola

5 gedachten over “‘Netto komen er geen windmolens bij’

 • 18 oktober 2018 om 04:25
  Permalink

  替一般至乾性肌膚全天保濕。

 • 21 oktober 2018 om 00:18
  Permalink

  DHC 【彩粧隔離系列】眉睫防水雨衣 Eyebrow & Mascara Top Coat的商品介紹 DHC,彩粧隔離系列,眉睫防水雨衣 Eyebrow & Mascara Top Coat

 • 26 oktober 2018 om 04:01
  Permalink

  AVEDA 肯夢 【身體保養系列】2013限定版乳癌防治手霜(迷迭薄荷純香配方)的商品介紹 AVEDA 肯夢,身體保養系列,2013限定版乳癌防治手霜(迷迭薄荷純香配方)

 • 9 november 2018 om 21:21
  Permalink

  Despite going into the second leg with a 4-0 lead, Atletico boss Diego Simeone named a strong starting XI, with Diego Costa starting up front next to fellow ex-Chelsea striker Fernando Torres. Atletico Madrid 3-0 Lleida (7-0 aggregate): Yannick Carrasco, Kevin Gameiro and Vitolo hit second-half goals in routine Copa del Rey victory

 • 23 november 2018 om 21:33
  Permalink

  The Premier League’s big hitters have been handed a major boost in their quest to secure a deal for 18-year-old attacking midfielder Zakaria Bakkali. Manchester United, Chelsea, Liverpool and Arsenal put on alert as Belgium wonderkid Zakaria Bakkali rejects new PSV contract 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!