Nuon en GreenBattery gaan samenwerken voor mobiele batterij met zonne- en windstroom

Nuon start een alternatief voor dieselaggregaten. Nuon biedt samen met GreenBattery groene batterijen die opgeladen zijn met wind- en zonnestroom om in de tijdelijke stroombehoefte te voorzien.

Dieselaggregaten worden vaak ingezet als tijdelijke stroomvoorziening  bij evenementen en bouwwerkzaamheden. De nieuwe batterijen bieden een groen alternatief: geen uitstoot meer van CO2, fijnstof en roet in de binnenstad en stilte. Een ander voordeel is dat de groene batterijen op termijn ook een rol kunnen vervullen om de pieken en dalen op te vangen in het elektriciteitsnet. Die worden veroorzaakt door de stijgende productie van duurzame energie, met windmolens en zonnepanelen. De pieken en dalen kunnen afvlakken door op termijn bijvoorbeeld de groene batterijen op een slimme manier aan het elektriciteitsnet te koppelen.

‘Terwijl steeds meer gemeenten milieuzones instellen en vervuilende voertuigen weren uit de binnenstad, staan er nog steeds dieselaggregaten tijdens bijvoorbeeld festivals, grote sportevenementen en bouwwerkzaamheden’, aldus Nuon over de reden voor zijn initiatief.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!