Nuon mag windpark Beaufort bouwen in Noordzee

AMSTERDAM – Energieconcern Nuon mag beginnen met de bouw van een windpark met een capaciteit van 340 megawatt in de Noordzee. Volgens de Raad van State zijn de twee protesten van het Productschap Vis en projectontwikkelaar E-Connection ongegrond.

Het Productschap Vis protesteerde dat de aanleg van een windpark de visstand in de Noordzee zou aantasten. Het onderwatergeluid zou vislarven kunnen beschadigen, maar de Raad oordeelt dat dit niet vaststaat en niet goed is onderzocht. Uit Deens onderzoek bleek onlangs dat de flora en fauna door een windpark niet wordt aangetast.

Ontwikkelaar E-Connection, zelf uitbater van windparken, vindt dat de aanvraag en de vergunningverlening niet met elkaar kloppen. Het bedrijf zou juist zelf daar een park willen ontwikkelen.

Voordeel

Eerder oordeelde een Rotterdamse rechter ook al in het voordeel van Nuon. Het park komt op 20 kilometer voor de kust van Zuid-Holland te liggen. Afgelopen maand oordeel de Raad van State ook al dat tien andere windparken in de Noordzee mogen worden gebouwd.

In totaal worden er meer dan 700 windturbines geplaatst in de Noordzee. Het park van Nuon krijgt naar verwachting zo’n 93 turbines.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Alpha Bentus

7 gedachten over “Nuon mag windpark Beaufort bouwen in Noordzee

 • 15 oktober 2018 om 13:03
  Permalink

  參考Street Snap!買時尚綁帶鞋 Marie Claire (HK) Edition 冬去春來,是時候為衣櫥添置新裝,經過一輪大執位後,不妨參考街頭時尚女生,挑選最新時尚單品。綁帶纏繞於足部並延伸至腳踝,線條的交織中勾勒出各式幾何形狀,這種捆綁式的美學叫人移不開目光。 Lace-

 • 16 oktober 2018 om 12:59
  Permalink

  優化角質層的保水功能,促進豐盈滋潤、柔嫩和剔透的肌膚。<中性至乾性肌膚使用

 • 18 oktober 2018 om 01:23
  Permalink

  BI`ZIN 商品一覽 找品牌 以UrCosme指數高至低排序 第1頁 BI`ZIN 化妝品商品一覽,提供 BI`ZIN的產品列表,以UrCosme指數高至低排列,共8件,BI`ZIN的搜尋結果之第1頁

 • 18 oktober 2018 om 20:15
  Permalink

  倩碧卓越润肤乳,全新的倩碧有油黄油.升级配方,创新修护科技,提升弹润膜力,带来内润外弹光采肌.全新倩碧天才黄油+,专注修护天然肌肤保护膜力,成就弹润膜力升级,内润外弹,卓效不凡,倩碧小黄油带来更好的滋润护肤体验!

 • 26 oktober 2018 om 00:52
  Permalink

  哈利王子抱得美人歸!還親自設計訂婚戒指! – STYLE-TIPS.COM 哈利王子愛情路上跌跌碰碰,如今終於與約會了年多的美國演員女友 Meghan Ma…

 • 7 november 2018 om 13:58
  Permalink

  UEFA is prepared to move the Champions League semi-finals and final to June in 2022 to accommodate a winter World Cup in Qatar, Michel Platini has revealed. Champions League semi-finals and final in 2022 could be played in June due to Qatar World Cup, says UEFA chief Michel Platini

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!