Ruim 100 windmolens op land geplaatst in 2013

AMSTERDAM – In het afgelopen jaar werd er voor 303 megawatt aan windenergie geplaatst op land. Omgerekend zijn dit iets meer dan 100 nieuwe windmolens.

De wieken van een windmolens worden vervoerdDit blijkt uit cijfers van Windstats.nl, een datasite van adviesbureau Bosch en Van Rijn. Hiermee is er in 2013 net zoveel windenergie geplaatst als in de laatste 3 jaren samen.

Volgens dagblad Trouw was er een investering nodig van 400 miljoen euro om de windmolens te plaatsen en kunnen de nieuwe windturbines genoeg stroom produceren voor 200.000 huishoudens.

Grotere investeringen in windenergie 

Bosch & Van Rijn verwachten voor de toekomst nog grotere investeringen in windenergie. Op dit moment is er een vermogen van 2.465 megawatt aan windenergie in Nederland.

De overheid heeft als doel om in 2020 6.000 megawatt te hebben. Hierdoor moet er elk jaar 600 megawatt aan nieuw vermogen bijkomen.

“Rijk, provincies en gemeenten werken hard aan de planologische voorbereidingen en vergunningen. Energiebedrijven, ontwikkelaars, boeren, bedrijven en lokale energiecoöperaties hebben tientallen projecten in de pijplijn”, aldus het adviesbureau. 

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright:  Nuon

 

9 gedachten over “Ruim 100 windmolens op land geplaatst in 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!