Ook Amerikanen betalen miljoenen om windmolens stil te leggen

AMSTERDAM – De Amerikaanse overheid betaalt miljoenen dollars om energiebedrijven te compenseren voor windmolens die tijdens piekuren moesten worden stilgelegd. De rekening kan mogelijk oplopen tot 50 miljoen dollar (38 miljoen euro).

Het probleem ontstond vorig jaar in de zomer in de Amerikaanse staten Oregon en Washington in het noordwesten van de Verenigde Staten. Door de smeltende sneeuw draaiden de 31 dammen in het stroomgebied van de Columbia rivier op volle toeren en werd er een enorme hoeveelheid stroom opgewekt.

Vraag en aanbod

Tegelijk waaide er een harde wind waardoor er een ook een grote hoeveelheid windenergie werd geproduceerd. De vraag naar energie kon het aanbod niet bijbenen en de regionale netbeheerder moest de windturbines stilleggen voor 200 uur in 38 dagen.

“Het is het enige systeem in de wereld waarbij van moment tot moment, je net zoveel energie moet produceren als consumeren”, verklaart een woordvoerder van netbeheerder BPA tegenover Fox News. De uitbaters van de windmolens worden nu gecompenseerd voor het stilleggen van de turbines.

Tegenstanders

Tegenstanders van groene energie trekken nu van leer tegen de windmolens. Volgens Todd Myers, schrijver en uitgesproken tegenstander van windenergie, is het ongehoord dat belastingbetalers de windmolens subsidiëren om ze te laten draaien en energieproducentennog een betalen als ze verlies maken.

Ook aanhangers van duurzame energie zijn tegen de compensatie voor BPA. “Het geeft een slecht signaal af naar de markt over zakendoen in he noordwesten”, aldus Rachel Shimshak, directeur van het Renewable Northwest Project. “We willen dat het noordwesten een goede plaats is om zaken te doen.”

Eerder werd al bekend dat de Britse netbeheerder 15 miljoen euro had betaald om windmolens stil te houden. National Grid was hiertoe genoodzaakt omdat het elektriciteitsnet de stroom niet aankon.

Gerelateerd artikelen

Foto copyright: Iberdrola

5 gedachten over “Ook Amerikanen betalen miljoenen om windmolens stil te leggen

 • 17 oktober 2018 om 18:25
  Permalink

  精華與妝前底霜的結合,集精華對護膚的好處,以及可靠的防紫外線功能,為底妝締造細緻的質感,整天保持柔滑亮麗的膚色。

 • 17 oktober 2018 om 20:49
  Permalink

  Youth 4R 年輕更生4重奏 Bella Marie France 香港 台中淨妍時尚診所位於台中市南屯區,近文心森林公園。由前國泰醫院整形外科主任陳建璋院長領軍,服務廣大台中地區愛美女性。

 • 21 oktober 2018 om 07:46
  Permalink

  魅力內外兼修 輕熟女抗老動靜有別 @ 察爾斯大夫 美麗殿堂 Dr. Charles Meridien Palace :: 痞客邦 :: 魅力內外兼修 輕熟女抗老動靜有別 作者:華人健康網記者駱慧雯/台北報導 華人健康網 – 2014年5月21日 現在女性為追求童顏和凍齡,希望外表看起來能比真實年紀平均年輕五

 • 9 november 2018 om 23:10
  Permalink

  A combination of European football and a high number of injuries left the Toffees facing a relegation battle for a brief period – a far cry from Roberto Martinez’s excellent first season. Everton must find consistency to avoid another frustrating season, admits skipper Phil Jagielka ahead of Tottenham clash

 • 24 november 2018 om 07:38
  Permalink

  David Moyes revealed on Tuesday that Danny Welbeck has been told to follow the example of his Manchester United team-mate Wayne Rooney and put in extra target practice after training. Train like Wayne! United boss Moyes orders Welbeck to follow Rooney’s example

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!