Ook gemeente Waterland tegen windparken Markermeer

AMSTERDAM – De gemeente Waterland in Noord-Holland heeft zich tegen windparken in het Markermeer uitgesproken. Waarnemend burgermeester Cornelis Mooij vreest voor het open landschap.

Ontwikkelaars Ventolines en Electrabel willen windparken bouwen in het Markermeer. Omdat de parken een gepland vermogen hebben van meer dan 100 megawatt beslist de landelijke overheid over het doorgaan van het project en staan lokale overheden buitenspel.

“Al jaren maakt de gemeente Waterland zich sterk om het open landschap van Waterland te behouden”, aldus Mooij. Eerder verzette de gemeente zich ook al toen de Almere buitendijks wilde gaan bouwen.

Beschermd gebied

“Het ligt voor de hand dat de plannen voor een windmolenpark in het Markermeer bij ons dan ook op weerstand stuiten. Niet voor niets is het landelijk gebied van de gemeente Waterland door allerlei hogere regelgeving aangewezen als beschermd gebied.”

Provincie Flevoland en de gemeente Lelystad protesteerden eerder ook al. De provincie wil nu met gemeenten en betrokkenen andere plannen gaan maken voor windparken. Flevoland vindt dat er nog genoeg ruimte is op het land om windmolens te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Foto: copyright: Alpha Bentus

5 gedachten over “Ook gemeente Waterland tegen windparken Markermeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!