Opnieuw toestemming voor windpark Noordoostpolder

AMSTERDAM – De Raad van State heeft opnieuw groen licht gegeven voor 86 windturbines langs de dijken van het IJsselmeer bij de Noordoostpolder.

Een windpark in aanbouw in de NoordoostpolderDit meldt de Koepel Windenergie Noordoostpolder, het samenwerkingsverband van de verschillende ontwikkelaars die actief zijn in de Noordoostpolder. De Raad van State had 2 bezwaren binnengekregen.

Het Waterschap Zuiderzeeland zou onterecht watervergunningen hebben afgegeven voor het bouwen van de windmolens aan de Westermeerdijk, Zuidermeerdijk en de Noordermeerdijk.Verder zou de gemeente Noordoostpolder volgens de bezwaarmakers onterecht maatwerkvoorschriften hebben afgegeven

Bouw van het windpark

Eerder oordeelde de Raad van State al positief over het windpark in februari 2012. Daarna werd al gestart met de bouw van het windpark.

Ik ben blij dat met het positieve nieuws van vandaag en de zorgvuldige wegingen van de Raad van State realisatie van Windpark Noordoostpolder verder door kan gaan”, zo reageert Cees Tolsma, de nieuwe voorzitter van Koepel Windenergie Noordoostpolder.

Extra bezoekers

“Het bewijst dat we de aanvragen voor Watervergunningen en maatwerkvoorschriften zorgvuldig hebben gedaan en dat er gedegen besluitvorming door gemeente Noordoostpolder en Waterschap Zuiderzeeland heeft plaatsgevonden.”

Ook wethouder Andries Poppe reageert verheugd. “Windpark Noordoostpolder is het grootste windpark van Nederland en zorgt straks voor duizenden extra bezoekers aan ons gebied”, aldus de wethouder.

Grootste windpark van Nederland

Het windpark moet de grootste worden van Nederland. Langs de dijken komen 86 windturbines te staan van onder andere RWE/Essent.  Eenmaal operationeel produceert het park dagelijks genoeg stroom voor 400.000 huishoudens.

In het voorjaar van 2013 wordt gestart met de bouw van windmolens op het land. In het begin van 2014 moeten de eerste windmolens stroom gaan leveren. Een jaar later komt het hele park naar verwachting online.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Iberdrola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!