Pensioenbeheerder APG gaat toch investeren in windenergie

AMSTERDAM – Pensioenbeheerder APG, de grootste van Nederland, gaat toch investeren in offshore windparken. Er wordt overwogen om enkele honderden miljoenen in het geplande windpark Borssele te steken.

Dit meldt de Volkskrant dinsdag.  Eerder werd nog beslist om niet in windenergie te investeren. De koerswijziging wordt gemaakt nadat de investeringsrisico’s voor windparken op zee opnieuw onder de loep zijn genomen.

APG heeft een beheerd vermogen van 359 miljard euro en de roep wordt steeds groter om een groter deel van dit geld in groene energie te steken, vooral in windmolens.

In de laatste jaren werd juist weinig in groene energie geïnvesteerd. Door te participeren in een groot offshore windpark kan deze achterstand snel worden ingehaald. APG heeft als doelstelling de investeringen in groene energie te verdubbelen.

Er is 2,1 miljard euro nodig om windpark Borssele te laten bouwen. APG mag maximaal de helft hiervan op zich nemen.

Windpark Borssele zijn onderdeel van de plannen van de staat om offshore wind op de Noordzee fors te doen groeien. Er worden de komende jaren in totaal 5 kavels met elk ruimte voor 700 megawatt aan windmolens vergeven aan ontwikkelaars. 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!