Politiek achter meer windmolens bij Waalwijk

AMSTERDAM – De gemeenteraad van Waalwijk heeft de steun uitgesproken voor een plan 9 tot 12 extra windmolens te plaatsen bij de stad.

Een windmolen bij WaalwijkDit schrijft het Brabants Dagblad. Bij Waalwijk staan al 5 windturbines.

Binnen 4 jaar moeten er extra worden bijgebouwd. De nieuwe turbines zouden ook ergens anders kunnen worden geplaatst. Het bedrijfsleven heeft naar verluidt al interesse getoond in de plannen.

Volgens wethouder Jan van Groos hebben windmolens een economisch voordeel wanneer bedrijven bepalen waar te gaan vestigen. Bedrijven zouden op zoek zijn naar locaties waar schone energie wordt opgewekt en dit kan Waalwijk een voordeel geven over andere steden.

Draagvlak voor windmolens

Verder wordt er ook gedacht aan het draagvlak van de windmolens. De wethouder benadrukt dat de turbines niet worden geplaatst op plekken waar ze voor overlast zorgen. Ook wordt inwoners van de stad de mogelijkheid geboden om aandeelhouder te worden van de molens.

De nieuwe molens kunnen voor per turbine voor ongeveer 2000 huishoudens aan stroom opwekken. Waalwijk heeft als doelstelling om in 2043 CO2-neutraal te zijn.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Vestas

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!