Politieke partijen Friesland neigen toch naar windmolens langs Afsluitdijk

AMSTERDAM – Politieke partijen in Friesland beginnen toch meer te voelen voor het plaatsen van windmolens langs de Afsluitdijk.

Windmolens op een dijk
©: Flickr/Luc Van Braekel

Onafhankelijk van elkaar spraken het CDA en het PvdA zich positief uit over windmolens langs het Friese deel van de dijk.

In de huidige plannen wil de provincie de doelstelling van 530,5 megawatt in 2020 halen met een groot offshore windpark in het IJsselmeer en enkele windmolens op het land bij de kop van de Afsluitdijk.

Nu wordt er dus ook gesproken over windmolens langs de dijk in het water. De FNP, de andere partij in het provinciebestuur, had al eerder duidelijk gemaakt voorstander te zijn van windmolens langs de dijk.

17 december worden de plannen besproken in de provinciale staten.

Geen aangewezen plek voor windmolens

Onlangs maakte de gedeputeerden van de provincie nog duidelijk dat de Afsluitdijk geen aangewezen plek is voor windmolens in de provincie voor de plannen van 2020. Mogelijk dat voor 2023 er windmolens kunnen komen.

Eneco, dat het project graag wil ontwikkelen, publiceerde een onderzoek waaruit blijkt dat een grote meerderheid van de Friezen en Noord-Hollanders voor een windpark bij de Afsluitdijk is.

Lees meer over windenergie in Friesland in het dossier op de Windenergie Courant 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!