Provincie Noord-Holland verbiedt opnieuw windmolen

AMSTERDAM – De provincie Noord-Holland heeft opnieuw de bouw van een windturbine verboden.

Een windpark in SpanjeDit meldt de provincie.

Ondanks dat de gemeente Heiloo een turbine van 85 meter hoog al in het bestemmingsplan heeft staan geeft de provincie geen vergunning af.

Noord-Holland haalt aan dat de grote windturbines een zorgvuldige afweging vragen tussen het belang van groene energie en het belang van kwaliteit van onder andere de leefomgeving en het landschap.

Windmolenverbod aanvechten

Eerder hield de provincie al de bouw van windmolens in de gemeente Haarlemmermeer en bij Amsterdam al tegen. Onlangs maakte Haarlemmermeer bekend naar de Raad van State te gaan om het verbod van Noord-Holland aan te vechten.

Het verbod op nieuwe windmolens op land werd vorig jaar uitgevaardigd door de provincie. Alleen in de gemeente Holland Kroon mag het Windplan Wieringermeer worden uigevoerd. Reeds bestaande windturbines mogen wel vervangen worden door kleinere turbines of door molens met een eenzelfde formaat.

Foto copyright: Paulo Brandão

 

4 gedachten over “Provincie Noord-Holland verbiedt opnieuw windmolen

 • 18 oktober 2018 om 21:51
  Permalink

  單單使用眼袋脂肪回推無法矯正凹陷的淚溝

 • 19 oktober 2018 om 01:59
  Permalink

  Utena 佑天蘭 【Lumice系列】Lumice黃金精油保濕凝霜 Lumice Moisturizing Gel Cream的商品介紹 Utena 佑天蘭,Lumice系列,Lumice黃金精油保濕凝霜 Lumice Moisturizing Gel Cream

 • 21 oktober 2018 om 16:51
  Permalink

  不再是小朋友的專利!美國迪士尼專為大人而設的服裝店開幕網民勁葡萄 Marie Claire (HK) Edition 從今日起,大人到迪士尼都可以盡情購物了,全因位於佛羅里達州的華特迪士尼世界度假區(Walt Disney World)開專為大人而設的服裝店,再次證明這的確是一個「奇妙的世界」。

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!