Provincies nemen planning windparken over

AMSTERDAM – De provincies gaan de planning voor grootschalige windparken overnemen van het Rijk. De Tweede Kamer is in meerderheid voor dit voorstel. Provincies moeten er dan wel voor zorgen dat er voor 6 gigawatt aan windparken kan worden gebouwd.

Dit meldt het Internatprovinciaal Overleg (IPO), de koepelorganisatie voor de 12 provincies. Het IPO benadrukt dat provincies nu niet de mogelijkheid krijgen om windparken op elkaar af te schuiven.

Het Rijk gaat prestatieafspraken maken met de verschillende provincies. Als de lokale overheid zich niet houdt aan de afspraak neemt het Rijk alsnog het heft in handen.

Grootschalige windparken

De landelijke overheid heeft nu nog de bevoegdheid om grootschalige windparken te bouwen in de provincies. Vooral de noordelijke zijn aangewezen als ‘windprovincies’. Daar moeten de meeste windparken komen te staan.

Afgelopen maand werden nog 2000 handtekeningen verzameld tegen windmolens in de Veenkoloniën in Drenthe. Bewoners protesteren tegen 2 enorme windparken die maar liefst 1020 megawatt moeten opwekken.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Iberdrola

5 gedachten over “Provincies nemen planning windparken over

 • 17 oktober 2018 om 05:16
  Permalink

  輕鬆打造完美拋光底妝,使底妝全天服貼薄透

 • 17 oktober 2018 om 23:21
  Permalink

  鼻整形、隆鼻、失敗原因,結果不滿意、二次鼻雕鼻雕手術、後遺症、感染、鼻義骨不正、鼻義骨穿、出莢膜攣縮、L型人工鼻骨隆鼻的討論。

 • 26 oktober 2018 om 02:15
  Permalink

  推一推就不見!去黑頭粉刺絕技學起來!簡單又有效方法分享不藏私!點內文有教學! Marie Claire (HK) Edition 平常女生總會因為鼻上及鼻翼兩邊的黑頭、粉刺問題而覺得不夠自信,毛孔粗大。 @hwa.min 分享的貼文 於 2017 年 5月 月 6 8:49下午 PDT 張貼 想擁有白滑的毛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!